tisdag 30 november 2010

Vad vore världen utan bloggvänner?

Ja igår kom vännen L hit och skulle hjälpa mig igång med spinnrocken. Även hon ganska ny på området trädde vi den enligt konstens alla regler men fick de inte att fungera. Den lindade inte upp garnet. Vad gör man? Jo man mailar Anja och strax ringer telefonen. Det är Anja som förklarar att jag ska "enkelträ den" och sätta ett bromssnöre. L hade åkte hem så jag tog mannen (blivande spinnrockstekniker) till hjälp och vips fick vi det att fungera! Men sen börja det strula och det var jättesvårt att få rätt sträckning på bromssnöret så nu har vi mixtrat med en ståltråd för att kunna spänna och lätta upp när det behövs. Det är svårt när man inte ens kan spinna med en som fungerar! Om inte annat kommer Anja hit nästa vecka så då får hon riktigt visa mig och hur man gör när man spinner fint som hon gör. Vilken tur att jag har bloggvänner (och arbetskamraten L)!

9 kommentarer:

Cecilia sa...

Utan bloggvänner vore livet betydligt tristare! Enkelträ och fixa bromssnöre var ju fiffigt, då blir man mindre beroende av diametern på spolarna, tror jag. Kanske något att testa så småningom!

Mia sa...

Så fint, hjälp att få. Tycker mig se vitt garn runt trissan så då är du igång :)

fale artut sa...

Skickar några bilder till Dig och håller tummarna!

Rosenvante sa...

Ja, det är tur man hittade hit till den här världen. Tänk det är bara drygt 2 år sedan jag fattade vad en Blogg var, att det sedan fanns de som bloggade om stickning tog ett litet tag till. Men så kul det är att få tips och hjälp och tröst och glada påheja rop när man som bäst behöver det.
Hoppas det ordnar sig med rocken.
Kram

Garnhumlan sa...

Vilken fin spinnrock! Gillar det gamla och nötta. Hoppas ni får spinna många fina garner tillsammans!

AnJa sa...

Vad bra att du har hittat något viktigt att sätta i händerna på mannen :-) Ja bloggvänner är mycket värt att ha, och när jag sedan fått dig som IRL vän åxå är ju ett extra plus!

Astrid sa...

Mannen i huset vill nog ha en egen spinnrock snart..
Hela internetvärlden är fantastisk med bloggar och annat. Jag tittar ofta på Youtube hur man gör ditten och datten.

4U2! sa...

Visst är det bara att kunna få tips av andra bloggare?

humlamummlan sa...

Med "skruven" (en skruv av trä, ganska stor, kan vara utformad som ett handtag) som sitter till vänster på bottenplattan reglerar du driv/broms linans spänning.
Lycka till !!!