fredag 26 november 2010

Äntligen fredag!

Mannen skulle in med min bil på verkstaden idag så jag skulle ha hans. Det är ett stort åbäke som inte är kul med sina dubbfria vinterdäck men när jag kom ut i morse blev jag helt plötsligt så nöjd över att ha hans bil. Snön vräkte ner och det blåste hårt. Då kopplar man in fyrhjulsdriften och han bara matar genom snödrivorna! Som ni ser i mitt fönster så är det en hel del snö! Där syns också mitt hitintills enda julpynt, en kruka med en amaryllislök, mitt livs första amaryllis! Nu har jag tre dagar ledigt och jag ska inte sticka ut näsan så länge detta oväder pågår.
Har spunnit med sländan vitt garn som jag börjat på en vante med, bilder kommer. På måndag kommer vännen L och hjälper mig igång med spinrocken som jag fått låna av en annan vän, ska bli så kul!
Ha en trevlig helg!

9 kommentarer:

Mia sa...

Jag har köpt en amaryllis idag jag också, jag klarar aldrig att få dom att överleva så det blir en ny till varje jul..Din spinning måste du visa, vita vantar, så fint, ser fram mot bilden. Sländan var kul att spinna på men har du först fått igång rocken så.. garn blir det i varje fall av bägge :)

Call design sa...

Underbar spinnrock, skulle gärna vilja ha en själv. Har alltid sedan jag var liten tyckt att de är så snygga!
Och blommorna, kan vi inte leva utan!
Tänk att det skulle komma så mycket snö, men det lyser upp, här på västkusten har det inte kommit lika mycket men vackert vitt är det. Utan slask och halka vilket är ovanligt!
Många goa hälsningar

Fiff sa...

Trevlig helg till dig också! Jag har inhandlat två hyacinter faktiskt :-) Fast amaryllis har jag nog lite svårt för...jag är för ung för att ha lyckats sudda bort tantstämpeln... fast det e ju en fin blomma egentligen!

Bonsai-Anna sa...

Vem hade inte behövt fyrhjusdrift idag? Jag körde med våran lättmetalls-och-plast-Polo genom snödrivorna och tog mig fram endast tack vare att en traktor och sedan två bilar körde före mig. Nu vill jag inte ha mer snö.

Rosenvante sa...

Jag har köpt 4 st, var så billiga på Ica så jag kunde inte låta bli. Blir ingen julstjärna i stället.
Tur du har ledigt nu om det ska vara oväder. Men hur mycket snö har ni igentligen? Vi har väl knappa 5 cm, det täcker marken och är fint och barnen är glada, då behöver vi inget mera tycker jag.
Ha en skön helg.

Pysselfarmor sa...

Det har dreva' på bra uppåt fönstret....för sååååååååååååååååå där mycket snö tror inte jag på - ännu --- men sedan kanske ;-)

Ha en skön första advent!

AnJa sa...

Jag har aldrig vågat köpa amaryllis även om jag är Tant :-) Ger mig katten på att de kommer att blomma vid fel tillfälle... Men jösses vad mycket snö det har kommit. Skulle gissa på att det vräkt ner 40-50 cm här de senaste tre dagarna.5 mil norrut har de knappt fått snö alls. Konstiga väderfenomen är det!

Cecilia sa...

Oj, snödriva på fönstret! Det ser fint ut med blommorna innanför.
Vi åker till landet om en stund, där finns nog mer snö än här. Jag kommer att rösta för att vi lämnar bilen överst i backen och går ned, för någon fyrhjulsdrift har vi inte och jag vet hur det känns att försöka kana uppför backen genom snön...

Maritas Maskor sa...

Åh, så mysigt att ha flera dagar ledigt. Hoppas du får många tillfällen till att sticka och spinna!