måndag 15 november 2010

Ny vecka nytt UFO (46)

Nja, nytt och nytt, den var UFO för 2 veckor sen också men nu ska den bli klar! Stickar på spetsen till sjalen och det är mer eller mindre en "tvångsstickning". Kräver full koncentration går alltså inte ha framför TV:n. Det blir alltså lätt att man byter stickning till nåt som flyter och tillåter att man inte helt befinner sig i stickvärlden!
Som ni ser på övre bilden kommer inte garnet att räcka men jag ha rfaktiskt en härva till! Jag har två nystvindor, dels den här stora som snurrar så lätt och lagom men tar så stor plats. Sedan har jag en modernare hopfällbar man skruvar fat på bordet köpt på loppis. Men den snurrar ju så trögt! En kompis sa att "tanterna" brukade prata om nått de smörjde dem med men hon mindes inte vad. Någon som vet?
Ute blir det bara kallare och kallare, temperaturen har sjunkit tre grader sen i morse så nu visar termometern -10 grader. Jag har lite hatkärlek till vintern. Det är en viloperiod när det inte går göra så mycket mer ute än att promenera och man får ägna mycket tid till stickning och annat kul men jag hatar att frysa! Vi har dock fått snö så det är inte så mörkt och trist ute längre!

11 kommentarer:

Mia sa...

Ibland är det skönt med något som går av sig själv men den spetsen blir ju verkligen vacker. Ser nog ut som ett stort tålamodsprov, att du får det till! Min garnvinda gnäller som bara rackarn och är så trög så jag hoppas du får någon tips :)

Anonym sa...

Prøv å smøre garnvinden med litt grønsåpe eller eventuelt stearin fra et (utent) stearinglys. (gni lyset godt mot garnvinden).
Hilsen Inger

Dabelin sa...

Hej!
Jag vill nog också tipsa om Stearinljus... Fungerar även till tröga byrålådor.

Anonym sa...

Testa Vaselin, det är ett gammalt och beprövad sätt att olja in. Eller stearinljus som nämts tidigare (^.-)

Rosenvante sa...

Men visst är det kul ändå med lite utmanande sticke. Ser så fint ut och så sirligt, det blir jättefint ska du se när du är klar.
Jag gillar inte heller att frysa och det gör man ofta här eftersom det blåser så in i norden. Idag var en blåsdag, brrrrr säger jag bara. Tur jag hade dragspelsbaskern över öronen, det var varmt o skönt.

Pysselfarmor sa...

Heja heja!
Vilken underbar färg! Himmelskornblå eller så....ha en skön tisdag.

Mmatilda sa...

Var får du alla UFOn ifrån? Rena rymdinvasionen.
Den här blå spetsen var i alla fall verkligen fin!!!

ÄNGLASTINA sa...

Tur att du hade mer garn. Spetsen blir snygg och kan tänka mej hur mycket mönsterläsning det blir.

Astrid sa...

Jag tycker också din spets ser jättefin ut.
Jo, sjalen blir dubbel. Och sen ska det vara fransar runt om. Det är ett mönster från Färöarna.
Bra med dubbel nu när det börjar bli kallt :D

Sanna sa...

Du är så flitig med din UFO stickning, hur hinner du få det klart det är ju inga småstickningar.
Kan man få gå kurs hos dig?

Kram

4U2! sa...

Nu har jag förpassat en stickning till min tomma UFO påse.
Maken undrar varför jag, just jag inte kan prata och sticka samtidigt... jag är ju nybörjare.