fredag 12 november 2010

Regler är till för att brytas!

Åtminstone mina egna.... Hade bestämt mig för att inte börja på nått nytt förän jag fått undan lite stickningar via UFO-projektet. Gick det bra att följa den regeln? Nejdå, med ett mönster från BiZen och garn från min och Anjas färgning som skrikit åt mig nog länge gick det inte att motstå! Har provat och stickat men inget blev bra, i bakhuvudet fanns hela tiden BiZens fina sjal (kolla här!) så dög inget jag gjorde men den underbara vänliga Bizen skrev ner mönstret och skickade till mig!
Och när så i förrgår jag fick en snilleblixt, jag som är så dålig på att ta mig för och hälsa på folk och bjuda hem folk skulle ta mig i kragen, jag skulle ha stickcafe! Sagt och gjort och med inte så stora förhoppningar med så kort varsel att så många skulle kunna komma en vardag men två för dagen lediga vänner kom (bla Mmatilda), vi drack kaffe stickade och hade kul! Och jag fick smakråd, hålvarvet försvann som mot det melerade garnet så vännen M föreslog att lägga det mitt i det helblå och så fick det bli! Jag fick ju också se Mmatildas fina sjal med "ringar" som hon nu virkade kanten på. Jag hade lovat henne att få virka fast det var ett stickcafe! :)

12 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Den kommer att bli jättefin. Och virka är ju också ett handarbete.
:-)
Ha en skön fredag!!!

Eva sa...

ser ut att bli jättefin
har redan fått tag må Mari o hennes blogg,men tack för hjälpen!

mary-ann sa...

ska nog oxå bryta ned regeln :)) har ett underbart alpackagarn som bara ropar på meg att jag skal sticka en moerpius :p
ha en trevlig helg...

AnJa sa...

Kul med stickcafé! Jag kommer gärna nästa gång :-) Har inte stickat en maska på snart en månad. Stickkramp finns det?? Kan dom inte bestämma mig för vilket jag ska sticka på, eller kanske virka... eller sy... eller spinna... aaaagggghhhh ingenting blir det, jag läser en deckare till istället ;-)
Sjalen blir jättefin! och det där hålmönstret skulle jag vilja lära mig virka!

Anna sa...

Om man är duktig och avslutar en massa UFOn så måste man väl få belöna sig med någon riktig karamell då och då, tycker jag! Jättehärliga blå nyanser på sjalen!

Rosenvante sa...

Så snällt att hon delade med sig av sitt mönster till dig, det är jättesnyggt.
Blev ju bra med det blå i mellanvarven med mönster också, så vilken tur att du hade stickcafé igår.
Regler är väl till för att brytas eller hur? :)

Sanna sa...

Vilket härligt garn och mönstret ser också underbart ut. Förstår att du inte kunde vänta att påbörja det, det hade jag inte heller klarat.

Kram och trevlig helg

Fiff sa...

Vilka härliga färger! Och man måste ju ha något passions-projekt bland alla ufo... Den blir säkert superläcker i slutändan!

Pysselfarmor sa...

Oj oj vilken läcker färg och så snygg den kommer att bli!
Ha en skön helg.

Lilli sa...

Det är en väldigt läcker färg du har! Det ser ut att passa jättebra till det fina sjalmönstret :) Ha en fortsatt skön helg!

Sanne sa...

Ursäkta att svaret dröjt=jobb, jobb, jobb. Du kanske redan hittat stickcaféet men jag skickar en inbjudan i alla fall till din e-post.

Cecilia sa...

Jag håller ju också på med UFOn och det har faktiskt varit oväntat roligt och gått oväntat bra men plötsligt bara MÅSTE jag starta något nytt!
Den blir fin, sjalen!