tisdag 9 november 2010

Tvättat och hängt!

Jag får tacka alla som lagt ner tid och energi och berättat om olika sätt att tvätta spunnen ull. Jag valde att tvätta enligt Fale Artuts råd som kom per mail. I ljummer vatten i ulltvättmedel och låta tiden göra jobbet. Jag spann inte en stund till som Fale medan det låg i blöt utan strök tvätten.
Sedan har jag sköljt ur, sträckt det för att få ut alla knörvlar och hängt det med tyngd. Gissa om nyfikenheten är stor hur det ska se ut som torrt!
Vad det ska bli har jag ingen aning om, jag vet ju inte ens om det går sticka med! Men det syns redan att det är ett snäpp bättre än mitt förra försök. Tyvärr ingen spinntid idag, ska iväg på personalmöte, motorvärmaren sitter i, lite mildare idag. Igår var det minus 14 när jag for hem från jobbet.

8 kommentarer:

fale artut sa...

JA! Nu liknar det ett riktigt bdrum. eller en lyxig tvättstuga!
Här kommer i alla fall golvmattan att vara inne på fredag, sen är det bara resten kvar! Men jag klagar inte, golvet är igenlagt och isolerat på ett mycket bättre sätt. Lite kallt att ha öppet rakt ner i marken...
Det ser bra ut tycker jag, mitt blev väldigt mycket effektgarn i böjran.....

Anna sa...

Härligt med eget garn. Nån gång i framtiden ska jag lära mig att spinna, men jag känner att jag vill flytta från vår hyreslägenhet till ett eget hus först... Jag vet att det finns en spinnrock som bara står och väntar på mig, men den får verkligen inte plats i vårt övermöblerade hem.
14 minus låter kallt... Här snöar och blåser det idag, men temperaturen ligger runt nollan, så det blir väl bara slask och elände om ett par timmar...

Elisabeth sa...

Det ser mycket fint ut, ditt garn. Grattis! Jag är också försiktig när jag tvättar garn, brukar hänga en handduk nederst för att inte få skarpa kanter. Hade jag haft väldigt hårdtvunnit garn kanske jag kunde tänka mig att vara lite hårdare - men det första garnet får man verkligen vara snäll med!

Samtal från min trädgård sa...

Det är så spännande vad det ska bli av det och hur det kommer att kännas.

Mia sa...

Ja du, hon Fale är bra att ha. Nu blir det snart garnstickarprov på dig, det är så spännande att få eget garn på stickorna.

Mmatilda sa...

Jag kommer å andra sidan aldrig att lära mig spinna... men tycker ditt garn ser ut som ett riktigt?

Rosenvante sa...

Det är bra med bloggvänner så man kan få lite hjälp.
Här har det också varit varmare idag, ca 8 grader men det har spöregnat hela dagen. :(
Du har nått att hämta vid mig. :)

AnJa sa...

Visst är det härligt att ha egenspunnet garn hängandes på tork! Det ser jättefint ut ditt garn!