fredag 19 november 2010

Kompdag

Har haft kompledigt idag, jätteskönt! Efter en hel del städning har jag ägnat mig åt att spinna, har inte så mycke kvar av den här ullen nu, sedan blir det vit ull. Men jag spinner ju med Anjas slända och skulle ju haft köpt en egen. Är det stor skillnad på olika sländer i olika prisklasser? Man är ju ganska novis på det här området. Sen skulle jag vilja spinna den vita ullen tunnare. Gör man "ullstråken" man spinner av tunnare eller tvinnar man hårdare? Drömmer om att en gång kunna sticka en sjal av det jag spunnit men det jag spinner nu är alldeles för tjockt.

Tack för tipsen om ögonen, får se om jag hittar några som är nog små!

Nu ska jag göra pajen med köttfärs och västerbottens ost klar, ha en trevlig fredagskväll!

9 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det er skillnad på priser men viktigare att det är skillnad på vikt, en bra börjarslända kan vara 50-60g, senare väljer man ofta lättare sländor. Mina favoriter ligger på 20-30 g. Sedan, för att få ullen tunnare, måste du nu göre den tunnare, eller på engelska, drafting. Det finns olika tips, ta en titt på sidor här: http://ispindle.com/toc.htm , http://www.joyofhandspinning.com/ . Fast jag tyckte det garnet du hade där var jättefint och ganska så tunt jag!

Rosenvante sa...

Oj den där pajen lät god.
Här blev det fläskfilé i panna med hela champinjoner och gräddsås, potatisgratäng och sparris. Till det serverades ett glas rött. Nu blir det kaffe, likör och en liten, liten glass till Idol.

Mmatilda sa...

Nu när jag sett i verkligheten hur man gör är jag ännu mer imponerad av det där spinnandet! Ingenting för mig som bara kan lära mig lätta saker.

AnJa sa...

Vad bra det går! Du får gärna ha sländan "på livstid" dvs, tills du ramlar över en spinnrock. Jag skulle aldrig ha tålamodet med slända igen nu när jag spinner på rocken :-) Ha en skön och fin helg!

Astrid sa...

Vad bra att du frågade :D
Jag suger i mig av svaren, jag också. Ska kolla länkarna när jag kommer hem på eftermiddan igen.

Cecilia sa...

"Hon kan det! Jag tror hon kan det!" Det ser ju superfint ut!
Har just nu på mig min lilla sjal som jag stickade av det jag spann av den likadan ull som du visar! Har den direkt på halsen och den är härligt varm och kliar inte det minsta!
Jag är så glad över det jag spann med slända för jag lärde mig så mycket om handgreppen. Men nu när jag har spinnrock känns det inte så troligt att jag skulle spinna så mycket mer på någon av min fina sländor...
Vill du spinna tunnare är det "bara" att dra ut tussen mer OCH snurra snabbare/mer. Jag tror att det är så att ju lättare slända desto tunnare garn går att göra.

Lisbet sa...

Skönt med lite ledighet emellanåt!

Spinner du ull på riktigt?
Verkar intressant :)
Och nytt för mej!

fale artut sa...

Jag tror minsann att Du har anlag för detta!

Mia sa...

Jag kan inte mycket om att spinna men dom som är lättare lagar tunnare garn hos mig. Dom lite tyngre har jag tvinnat med. Däremot blev jag väldig glad i den som har trissan i botten i stället för toppen. Tyckte den snurrade mycket bättre. Annars är det väl en smaksak.. Pompe och jag bedrev nog den samma sysslan igår ser jag :)