tisdag 22 september 2009

Har tanten blivit tokig?

Knyta makrame med frivolitetsskyttlar? Nej det är inte så tokigt som det ser ut! I somras var jag och en kompis på Burträsk marknad och där hittade vi halsband och armband knytna av makrame. Vi handlade raskt tråd och pärlor men inte föränn nu har vi tagit tag i saken och testat.
Först och främst behöver man en träbit med två spikar i som mannen tillverkat åt mig. Sedan spänner man en tråd mellan spikarna och knyter makrameknutar över den. Till ett halsband behövdes 5 m. 2,5 meter på var sida att knyta med. Tråden är glatt och gick inte göra nåt litet nystan av men så slog mig iden att nysta upp på frivolitetsskyttlar. På halsbandet har jag inte knytt in några pärlor utan hakat på en blomma.
Det färdiga resultatet skickades till Norge till A på hennes födelsedag. Nu blir det att prova armband med pärlor.
Idag måste jag ta itu med fönstren. Känns så konstigt att sätta up vintergardinerna när det mallan varven är så fint att man kan sitta ute och sticka! Men jag brukar ha putsat vid den här tiden snart blir det för kallt!

8 kommentarer:

BiZen sa...

Knyta makrame är roligt! Skulle kanske ta fram det igen, nu är det många år sen sist.
Lycka till med armbandet, halsbandet blev ju så fint! //BiZen

fale artut sa...

Kul idé!
Fönstren var det ja.. Du har rätt, det är verkligen dags!
Men vintergardiner låter inte rätt...

Rosenvante sa...

Det såg roligt ut och halsbadet blev jättefint.
Tvättat fönster har jag redan gjort, så där när man tvättar mellan och mer ordentligt. Lär bli någon till här innan jul. Dammar så förfärligt från grusvägen så det blir många tvättar.

Astrid sa...

Hon blev väldigt glad för det fina smycket, eller hur!!
Jag skulle vilja prova på makramé. Har aldrig testat. Men det får bli när de påtänkta stickningarna är klara.

Call design sa...

Jätte fint!
makramé och frivoliteter är väldigt lika ibland, just det här med vilken tråd som skall bilda knuten!

Mia sa...

Makrame, vad kul, det har jag inte sett på många år, ännu längre sen jag tänkte på frivoliter, hm.. det finns ju så mycket kul man kunde ha gjort...

Linda sa...

Åh nej, inte mera pysseltips! :) Har inte tid till det som redan finns i huvudet, vill inte ha mera... För övrigt var jag i dina trakter igår och idag. Hade konferens i Medlefors så åkte förbi Ånäset både en och två gånger och såg osthyvlarna. :)

Call design sa...

Du har något att hämta på min blogg!