torsdag 27 augusti 2009

Hemligstickning

Har ju inte visat fingervantarna jag stickade och skickade med till Norge. De är stickade i Fabel och färgerna ser konstiga ut på kortet men det ösregnade ute den dagen och inne är ofta färger svåra att få bra. Det gick bra att få dem lika fram till slutet på handen när jag fick ta ett nytt garnnystan men det var som ingenting som stämde på det hur jag än försökte. Men de hördes va för stora. Kunde ju ha förstått det eftersom de är stickade efter min hand! Jag är ju en storlek större än mina döttrar.
Idag ska vi gräva bort alla jordgubbsplantor och lägga markväv. Nu har jag sån här skyddsväxtlighet som Fale Artut kallade det. Jag skulle få lite nya plantor av en jobbatkompis som har flera olika sorter.

6 kommentarer:

fale artut sa...

Så bra, då finns det vantar när mor kommer på besök! Väv låter bra i jordgubbslandet!

Rosenvante sa...

Tänkte precis som fale artut, du får väl ha dem när du hälsar på. Fina blev dem.

Sunna sa...

Jag gillade färgerna ändå, synd de blev för stora men som tidigare sagt, du kan ju låna dem

Ewa sa...

Ja, jag älskar dessa garner. De är så kul att sticka med. Undrar hur det blir om man tex stickar en kofta, eller något större. Har du testat? Tänker hur färgerna stämmer ihop...
Va fina fingervantar. Satt precis och berättade åt min minsting, som behöver nya, att min mamma stickade mig sådana då jag var barn... Har aldrig testat själv. Svårt?

Mvh
/Ewa

Mia stickar sa...

Nej jag har aldrig provat att sticka större plagg i dessa garner. Fingervantar är inte svårt men lite pillrigt! Fast man behöver ett mönster första gången.

Mia sa...

Det är då inte så lätt att få bägge lika, tycker du har lyckats bra. Väv i jordgubbslandet är nog en god idé men jag har det inte själv...