onsdag 12 augusti 2009

Bärsäsongen

Nu har bärsäsongen riktigt kommit igång. Igår var jag ledig en dag efter en lång jobbarhelg. Här skulle plockas hallon! Så jag gav mig ut och gick bakom lagårn och började plocka men......
Hallonriset har infiltrerats av brännässlor! Jag försökte fota dem men inget kort blev bra! Jag tror det beror på att de är så hemska och inte riktigt fastnar på bilden varför focuset hamnar så fel. Inte kan det väl bero på mig som fotograf? Vad gör man då?
Jo man går in, brännässelbyxorna var redan på men det blev långärmat, kirurghandskar och sist men inte minst ett par pulsvämare för att dölja glipan vid handleden. Sen kunde nässlorna glömma att skrämma bort mig! Mannen kom och hjälpte mig så vi pplockade och plockade. Sen var det dags att rensa och då kom jag på, varför göra en sak i taget? Kunde inte mannen gå och plocka några deciliter blåbär så kunde jag baka blåbärsmuffins? Jovisst sa han, plocka lite mer sa jag så kan jag fylla ut sylthallonen lite och göra drottningsylt. Visst sa han och for. Då passade jag på att plocka lite röda vinbär som också mognat till nu så kunde jag ju koka lite saft. När jag var på väg in med dem kom mannen. Han hade inte plockat 5 dl utan 5l. Så det blev bärrensing, saftkok, syltkok, blåbärsmuffinsbak och massor med infrysta bär! Tur mannen var snäll och hjälpte mig!

5 kommentarer:

Samtal från min trädgård sa...

Åh vilken gullig man du har precis som min :) Han säger aldrig nej heller om jag ber om något.
Och vad mycket du fick gjort.

Rosenvante sa...

Min gubbe är också så där supersnäll. Man får vara glad att man har en sådan. Så duktiga ni varit båda två, hunnit plocka, baka och göra saft o sylt. Skönt att ha sedan.

AnJa sa...

Här är en till som har en underbar Gubbe. Med allt gnäll om karlar man hör överallt behövs de goda exemplen (som säkert finns många av) lyftas fram. Brännässlor i hallonen här med. Tack för tipset med plasthandskar. Vad jag inte har här är blåbär. Undrar var dom tagit vägen i år???

Mia sa...

Snäll man har jag, men bären plockar han inte!! Tycker om att förtära resultaten, med mycket skryt så jag får väl vara glad för det. Men, han plockar svamp, det är jag glad för :)

Louise sa...

Vad duktig du är! Känns bra när man gjort bort det!