söndag 31 januari 2010

Babyfilten

Fick en fråga om babyfilten. Den är stickad i Järbos Baby pascall. Den rekomenderade stickstorleken är 3 men jag stickar på 4,5 så den blir luftig och mjuk. Jag la upp 145 maskor och har fem kantmaskor jag rätstickar i övrigt fem räta fem aviga i sex varv innan jag börjar på ny ruta. Gissar att det går åt 4 nystan. Och visst heter det Järbos men jag har alltid läst det som Järebos vet inte varför. Alltid får man lära sig nåt nytt!
Ute är det kallt, i och försig bara minus 15 idag men jag är så less på kylan, jag vill ha promenadväder NU! Jag vill ha sol och värme, en biljett till varmare breddgrader, jag vill inte hålla på med motorvärmaren jag är less! Jag brukar inte vara så här less vintern men nu är jag det!

7 kommentarer:

fale artut sa...

För många kablar, för många värmeljus, för mycket ved, alltdels på tok för många frusna och snoriga näsor, och alldeles för mycket kläder som ska PÅ och AV, dessutom är asklådan full jämt!
Nä, runt fem grader och sol, vad tror Du om det? Det är bra lamningstemperatur också!

AnJa sa...

Jag kunde inte sagt det bättre själv Fale, därför hänvisar jag bara till dig och säger ingenting själv... :-)

Rosenvante sa...

Jag håller helt med Fale artut också. Veden börjar ta slut och det har aldrig hänt under alla år vi bott här.
Filten ser ut att bli väldigt skön, mysigt att få en sådan. Jag fuskade och köpte 2 på Ikea när jag var där. Börjar bli dags att packa en låda snart.

RainyNight sa...

Även här börjar veden ta slut! Och maken han är i Paris och upplever årets häftigaste travlopp Prix d´amerique. Och då ska jag ta beslut om elpatronen ska på eller om jag ska hämta torr-rakor i skogen och såga upp dem. Har ännu inte bestämt mig - räcker till tisdag morgon...
Liisa

Kattis sa...

Hejsan! Du har en vinst att läsa om hos mig! Grattis!!

Sunna sa...

Vilken underbar filt

metamorphosis sa...

Vilken fin filt! Tycker att det är så fint och effektfullt med sånt flätmönster! Vet att min bror fick en sån filt när han var bäbis, och jag fick en i miniformat till mina dockor. Synd bara att mina barn vuxit ur små-filts-åldern... får väl lägga upp det på planeringslistan inför ev. framtida bäbisar i min närhet!