måndag 11 januari 2010

Det finns ett liv efter jul!

Nu är julen bortplockad och den bistra kylan har dragit sig tillbaka. Igår gjorde jag sparkpremiär.
Med sparken kan man inte ha så många hundar med, det kan börja gå lite häftigt fort och sedan en tvärnit på nån asfaltfläck! Men en liten border är som gjord för en sparktur!
Så här ser Aya border ut i närbild. Om nån undrar var bordern kommer ifrån så var det nån nån gång som kom på att korsa en utter med en piasavakvast, resultatet blev en border, ett mycke lyckat resultat! :)
Snön ligger vit och det är så vackert ute.
Passade på att fota solnedgången, klockan hade precis passerat ett! Men ljuse tär på väg tillbaka och det syns för det är som ett annat ljus ute.
Vem som inte har nåt ljus än är stora dottern som ska få de här sockarna (har äntligen fäst trådarna, garnet är Järebos Raggi) Hon bor långt ovan polcirkeln så där stiger inte solen upp föränn 24 januari. I år har jag inte klagat så mycke på att vi har så mörkt, vi har dock ljust några timmar varge dag!

7 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Aya är jättesöt!

Sunna sa...

Vilka fina bilder och det var en tankeställare med solen hos din dotter kanske inte ska klaga på ljuset här

Mia sa...

Korsat utter med en piasavakvast, du får då sagt det, men sött blev resultatet. Så där helt i norr tror jag inte jag hadde tyckt om att bo, uten sol alls.. men jag har aldrig upplevt midnattsol heller, synd, för det är väl den positiva sidan av det hela..

Rosenvante sa...

Aya är ett bra bevis på bra blandning. :D
Solnedgång redan kl 1, vi som är så glada att vi har kvar den efter 3 nu. Där ser man vilken skillnad det är och om man då ska jämföra med din dotter, ska man nog vara tyst.
Fina vinterbilder, spark åker vi nästan aldrig på den här ön. Men i år går det faktiskt att göra det. När jag var barn åkte man mycket spark. Vintrarna har blivit så mycket mildare med åren här.

AnJa sa...

Hoppas inte vovven hörde vad du sa! Utter vadå jag som är så snygg!!! Nu har jag börjat tina fram igen. Har åxå tagit en sparktur i dag. Härligt!

Mia sa...

Jag har sån lust att ge dig en award, kreaktiv dam som du är :) Här är alltid massor att hämta och ett nöje att sticka inom så jag hoppas du tar emot den. Du finner den här;
http://miashage.blogspot.com/2010/01/sitatstafetten-en-utmaning.html

Susilull sa...

Så fina bilder! Låter så konstigt med solnedgång vid lunch, men jag vet ju att ni har det så uppe i norr.
Själv är det så skönt att det nu är lite ljust när man går hem från jobbet vid 4-½5.