tisdag 5 januari 2010

Nytt år och nya stickningar

Inte likt mig att bara ha en stickning på stickorna nämligen den grå sjalen. Dags för nya stickningar. Det blev ett par gottlandsrosmuddar. Har fått garn, stickor och mönster av min hemlige vän. Lagomt stor mönsterstickning till en som nästan aldrig mönsterstickar! Före jul hittade jag på Coop ett erbjudande om att köpa två förpackningar pepparkakor så fick man en plåtburk. Visst föll jag pladask. En plåtburk rikare, många pepparkakor i magen och blivit såååå mycke snällare av det har jag en perfekt förvaringsburk för min stickning. Nystanen (runda sådana) ligger snällt kvar i burken medan jag stickar och sedan skyddar burken mina nya fina trästickorn när jag inte stickar.
På locket står Göteborgs bästa pepparkakor!
Och visst Sunna måste Moses få sig en tröja i denna kyliga vinter. Detta är frusna Alfa i sin julklappströja från 2008. Mönstret hittade jag på Drops mönstersida. Ett litet tips: Välj största storleken! :)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
-18 i Sörmland. Är det ok att fråga här? Jag håller på som bäst att sticka muddarna du börjat på. Snart klar med den andra, finns det något knep för att klara av varannan färg/maska. Tar en evig tid att byta tråd. Nästa fråga, mönstret blir fel när man gått igenom ett varv av bladen respektive rosen . Vad gör jag för fel?
AmM

Monica Hansen sa...

Så fin tröja på taxen:)

ÄNGLASTINA sa...

Dom blir nog jättefina.Alltid kul med en burk och som man har användning för.Jag dras alltid till plåtburkar i affären och på loppisar.

Mia sa...

Dom där plåtburkarna står faktiskt i mitt skåp också, kanske något till garnförvaring dom också :)

Astrid sa...

Åh, vilka fina muddar!
(o burk, o hund)
Du visar väl bild på dem sen?

Mia stickar sa...

AnM Jag är ingen snitsig stickare med flera färger men jag återkommer när jag stickat första mudden!

Rosenvante sa...

Det mönstret har jag inte sett, och jag har ju stickat en del från det spinneriet. Fint är det och jag som gotlänning gillar ju rosmönstret. (kan inte förstå det)
Voven är så söt i sin tröja. Borde nog göra en till Ines också, fast hon har ju mycket päls som skydd. Men det finns dagar som vi använder täcke också. Vätan är nästan värst.
Trevlig kväll

AnJa sa...

Vilka fina muddar! Jag har som utmaning till mig själv att prova flerfärgsstickning i år... Undrar om katterna vill ha en så fin tröja? Det går baske mig inte att få ut dem ur huset när det är så här kallt.

Sunna sa...

Tror du verkligen största storleken räcker? han skulle bli så söt. Just nu ligger han raklång i min säng och försöker att inte synas

Anonym sa...

Har också en sådan burk. I den har jag mina rundstickor.
Pepparkakora är givetvis slut/StickAJärna