torsdag 7 januari 2010

Mera sticklådor!

Jag köpte ju en digitalvåg så att jag skulle kunna väga och beräkna garn. Och jag har faktiskt använt vågen en hel del men ännu mer kartongen. När jag skulle flyga ner till yngsta dottern funderade jag hur jag skulle packa sjalstickningen med mina Symfoniwood-stickor utan att de skulle gå av. Då såg jag vågkartongen.
(Blogger återigen skämtar med mig aprillo och lägger bilderna på sned!)
Däri passade sjalstickningen precis!
Och när man sen stickar ligger nystanet snällt kvar i kartongen! Nu är det en ny sjal på gång och även den får bo i denna förträffliga låda!
Men med stickningen i pepparkaksburken går det inte bra. Har hunnit fram till resåren. De räta maskorna ska vara svarta och de aviga vita, har aldrig stickat så. De vita aviga maskorna står ut och det blir inte snyggt. Någon som har ett tips på hur man gör?
Kylan håller i sig. På väg till jobbet imorse uppmätte jag 33,5 grader. Det är lite för kallt i min smak. Det är lite mildare nu med bara minus 26. Värmen var är du?

7 kommentarer:

Monica Hansen sa...

Smart med lådan! Men varför sticka det vita avigt om det inte blir snyggt.. sticka slätstick istället?

Mia sa...

När man stickar relifmönster så brukar det ju ibland se ut som dom aviga kommer längre ut, dom är ju lite mer 'buliga'.. om nu resåren ska vara randig så kan du ju kanske byta färgerna, vita räta och svarta aviga? tror du inte att dom aviga hade varit mindre framträdande då? Vad ska det bli? ser ju spännande ut, är det vantarna? Lådtipset var verkligen smart :)

Tant Kofta sa...

Alla knep är bra utom de dåliga!

Eva i Halmstad sa...

Alla sätt är bra säjer man ju.
Ha en go fortsättning på dej.
Eva.

Samtal från min trädgård sa...

Det ser perfekt ut! Man brukar hitta bra sätt om man bara inte har bråttom. Snygg sjal också!

Paradiset Kaos sa...

Jag har hittat ännu en trevlig blogg att följa.
Du har gjort fina saker och du har fina hundar.
Ha det så gott!

Anonym sa...

Jag hade oxå problem med det partiet men jag stickade i mörkt grått och rött. De röda var räta maskor och jag tyckte att det blev bäst när jag drog i den grå tråden efter varje maska. Tidsödande!

Undrar om min blandis skulle gilla tröja. Doberm/amstaff.

Uj vilken kyla, jag som ojar mig vid -10.
AmM