tisdag 31 januari 2012

Och julen varar in till påska!

Om ni undrar var jag bor så bor jag i huset där julstjärnonra aldrig dör! Efter jul är de inte lika kul längre men vännen K har sagt att man får kasta dem i januari även om de är frächa så idag har den åkt, den ska inte få leva ända fram till påska. Men jag räddade en amaryllislök ur en vissnad julgrupp som kommer med en knopp till.
Inte många varv stickade idag trots att jag varit ledig. Men jag har provstickat lite i det gröna garnet, funderar på vad det ska bli!

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Åh det där är så svårt tycker jag, kasta en levande blomma. Men nu verkar mina tappa bladen lite efter hand så om nån vecka åker nog mina ut också. Amaryllislökarna sparar jag och nu har vi läst på så vi vet hur vi ska göra med dem också, inte svårt alls faktiskt.
Jasså, vi har varit hemma båda två idag, jaja även om det är för skilda saker så har vi ju inte jobbat.
Jag har faktiskt varit ihärdig med tandtråden denna gång, snart 4 månader och nu skulle jag inte ens komma på tanken att fuska, det ska bara bli en vana.
Vilken fin färg du har, är det en sjal du tänkt dig?

Helena Högberg sa...

Min mor rensade ut en amaryllisknopp för ett par år sedan och kastade den i komposten ute. Rätt vad det var stod den i full blom i komposten, såg rätt kul ut! (den fick komma in tillbaka)

Mmatilda sa...

Det var ju synd på den fräscha blomman - men du, kanske man kunde måla om de röda bladen i gult, så blir det en påskblomma?! Äsch nu var det för sent. Min mamma sparade en julstjärna flera år en gång, det blev som en buske, men inga blommor blev det igen.

Maria sa...

Det kan inte vara HUSET som gör att dina julstjärnor lever länge, för när jag bodde där så tappade de bladen FÖRE jul.......
Det måste vara dina gröna fingrar som gör att de lever länge.
Kram Maria

Veronica sa...

Åh, julstjärnor som blir så fina. Jag har kvar förra årets fortfarande... eller förr förra blir det ju nu =) och de blir som små buskar med fullt med halvstora ljusgröna blad. Det röda växer ur och de djupgröna bladen försvinner.

AnJa sa...

Ja julblommor känns ju inte riktigt som om våren nalkas... Det gör det inte om man tittar ut genom fönstret heller. Jag är en blomsadist. Slutade att vattna min efter nyår. Den är garanterat död. Nu ska jag bara komma mig för att ta bort den från salsbordet åxå :-) Det gröna ser spännande ut. Vad är det för garn?