torsdag 5 januari 2012

Nytt liv!

Svårfotad sak i konstig vinkel! Men det förställer en motionscykel, har fått låna den av en god vän. Har problem med ett knä så jag har svårt att promenera så nu har jag ersatt promenaderna med cykling! Problemet är att det är så urbota tråkigt! Men ett bra tv-program lättar lite på tråkigheten då den står framför tv:n.

Målet är att cykla 30 min 5-6 gånger i veckan. Faktiskt har jag fått lite bättre kondition, det är inte lika jobbigt som i början men när klockan går mot 30 min andas man ut, 30 min är lång tid när man har tråkigt!


Sen så har jag köpt ett par hantlar så jag kör ett pass med dem medan jag cyklar (inte i 30min!). De väger 0,75kg. Dottern log lite överseende när jag visade henne dem och sa: Ja på gymmet lyfter man 5 kilo....... Men det är klart, tittar man närmare på mina armar finns där inget gäddhäng (muskler som blivit för tunga och sjunkit ner på undersidan armarna) utan det är väldigt slimmade spagettiarmar som inte orkar något i stort sett mer än att hålla i stickningen!

12 kommentarer:

Maria sa...

Precis det har jag börjat med också! Jag köpte en spinnincykel innan jul som jag använder 30 min om dagen. Jag hoppas på snabbba resultat! Innan 20 mars iallafall då jag ska till USA :).

Astrid sa...

Åh, vad duktig du är!!
Jag har ingen cykel alls som funkar. Men lite gäddhäng har jag till sönernas förtjusning :D
Hm...nu slog samvetet bakut! Ska nog gå en promenad i morgon när det är ledig dag..

Ingen snö har vi heller. Det snöar lite ibland, regnar, töar och fryser.
Ha en trevlig helg!

Sunna sa...

Bra jobbat, jag tror på dig

Otaliga projekt sa...

Går det inte att multitaska och sticka samtidigt? Tänkte att det kanske blir lite roligare då.

Rosenvante sa...

Nu får du tänka på dina rubriker, Nytt liv, ja det kan ju betyda något annat också. :)
Kan du inte cykla och sticka på samma gång kanske, då borde det bli roligare. Sen kan jag ju tycka att det är bättre med lättare tyngder i hantlarna så man kan hålla på ett tag i stället för att köra några gånger med tunga saker.

Mmatilda sa...

Jag har haft en sån där cykel här hemma, under flera kortare perioder, och jag tyckte också att det var tråkigt! Men jag tror du är mer fokuserad än jag (som tröttnar så fort på allting) så du fixar nog det där!
För övrigt ganska insnöat här idag.

Cecilia sa...

Hörböcker när du cyklar? Dottern och jag ska börja träna nästa vecka, vill också ha bättre kondis. Platt mage gärna också men det är inte det viktigaste! :-)

Mia sa...

Uff, tråkigt ja, det börjar bli några år sen vi tog in en sån framför TV.n. Nu har den stått i ett hörn länge, enda gången den får lite uppmärksamhet är när dammet ligger för tjock på sadeln ( var 6.e månad..) men jag beundrar dig som klarar göra det, gott jobbbat :)

AnJa sa...

Hoppas inte Gubben min ser det här inlägget. Då kommer han att börja humma om promenadbandet jag köpte för ett år sedan och använt 10 el. 6 eller var det 3 gånger... Barnbarnen har haft mest glädje av det. Och dammråttorna. Men det var en bra idé att sticka samtidigt :-)

Pysselfarmor sa...

jo jo jag har en jättefin cykel som man kan ställa in olika intervaller på och uppförsbackar och olika branthöjder och jag vet inte vad....ett dåligt samvete är den! Heja heja dig!!

skapa och inreda sa...

Heja dig!
Kämpa på hej och hå!

Call design sa...

Heja dig!
Har du tänkt på att det går att sticka samtidigt man cyklar, det har jag provat på. En riktigt rolig utmaning!