tisdag 28 december 2010

Inte spinner jag som en katt!

Nej, här är det host och snörvel som gäller. Men spunnit har jag gjort innan jag blev sjuk!

Med den gamla sländan har jag åstadkommit en härva till med tvåtrådigt garn. Nu sammanlagt 100 g som bör räcka till ett par vantar. Har tänkt färga det innan jag stickar.

Sen har jag provspunnit på min nya lätta slända jättetunt alpackagarn. Garnet är som en dröm, underbart mjukt men inte kul att spinna och väldigt tidsödande! Alpackan har väldigt glatta fibrer och när man dragit det så tunt vill det glida isär och gå av när man spinner. Har nu provat med vanlig ull och nya sländan, det blir tunt och går som en dans! Får nog prova att spinna alpackan lite tjockare.

10 kommentarer:

Lena sa...

Hej
Har du något trick för att få färgen jämn på härvor, mitt blir alltid lite flammigt. Har också garn som jag vill ändra färg på men jag hade tänkt färga när stickningen är klar. Trodde det var enklare...

AnJa sa...

Jag är så himla impad över att du är så bra på att spinna på slända!!! Jag hade aldrig det tålamodet när jag försökte lära mig det. I dag är nya spinnrocken invigd. 100 g Faleull. Det var lite nybörjarstuk i början men gick nog ganska bra. Får se hur det blev när jag tvättar det.

Rosenvante sa...

Stackars dig som går där o snörvlar.
Men vad duktig du blivit på spinnandet, måste verkligen vara kul att får göra sitt eget och om du nu ska färga också, oj så kul.
Krya på dig nu

Astrid sa...

Jag är också imponeradad. Du bara kan spinna, så där direkt.
Hoppas du snabbt blir frisk igen.

Cecilia sa...

Tänk så snabbt du lärt dig! Kul att prova olika fibrer. Jag beställde lite från World of Wool men minns inte riktigt vad det blev till slut...
Krya på dig!

fale artut sa...

Alpackan blir lätare attt spinna om man blandar den med fårull, går fint när man kardar själv. Men jag tycker nog att du klarar Dig fint!

Maritas Maskor sa...

Vad duktig du är som kan spinna!
Det är en sån där dröm jag har också!

Mia stickar sa...

Till Lena
Jag är ingen expert på att färga, har bara färgat en gång. Vi hade syrafärg och färgade i mokron. Vi la de enfärgade garnet i färgbad och de melerade färgade vi med att dutta in färgen med svampar och jag tycker vi lyckades ganska bra!

Pysselfarmor sa...

Tack för snälla kommentarer hos mig om både mina alster och mitt fotograferande...men du...du kan något som inte jag kan - spinna!
Jag hittade en blogg som nu kanske det inte är så mycket liv i, men tidigare har hon skrivit mycket om att spinna. Kanske känner du till den
http://hantverk.blogspot.com/

Du jag fick så bråttomt när jag lade in mina bilder så jag glömde kaninerna fick jag se - nu är även de med.

Mia sa...

Svops, och du kan spinna. Det tog inte många gram ull innan du har tekniken i fingrarna. Ser mjukt och härligt ut dina garn. Du ska se att vantarna blir jämna den här gången. Färga? Spännande!
God bättring och fortsättning på julen, helt slut är den ju inte ännu:)