söndag 3 oktober 2010

Variabeltvinnat garn!

Har så kallade timmar idag, man jobbar både morgon och kväll och är ledig några timmar på eftermiddagen. Vad går man då när man kommer hem och huvudet är trött, hemmet i en salig röra och en massa måsten? Jo man sätter sig och spinner! En vän hjälpte mig som hastigast igång med att spinna med slända igår så detta är första försöket! (har ju provat en gång på Anjas spinnrock!). Och vad spinner jag då? Jo ett variabeltvinnat garn. Det är ömsom tvinnat hårt och ömsom löst, en alldeles nyuppfunnen garnsort. Om det sen över huvudtaget går att sticka av detta variabeltvinnade garn återstår att se!

9 kommentarer:

Sunna sa...

klart det gör, ett par underbara vantar så man kan klappa på garnet flera gånger

Rosenvante sa...

Visst vantar var en bra idé. Men visst är det så att träning ger färdighet.

Metta sa...

Inte är det lätt att få det jämnt, men träning är nog det enda som hjälper. Ett par vantar blir säkert bra.

Cecilia sa...

Det ser bra ut, det är baske mig inte lätt att dra ut ull i lagom takt och samtidigt hålla snurr på sländan!Tycker att ditt garn ser ganska jämntjockt ut och det oom det är olika hårt spunnet så jämnar det sig lite grand när du tvättar och nystar sedan.
Jag tyckte jag kunde hyfsat på kursen men när jag kom hem så blev det en stor klump i handen och sländan ramlade i golvet i flera veckor!

Atti sa...

Det ser jättefint ut och tänk så kul att sen kunna ha nått som man gjort från "skratch"!! Kämpa på!
Jag har en utmärkelse till dej på min blogg atti.bloggplatsen.se

Astrid sa...

Jag tycker också det ser jämnt ut. Visst är det roligt!?
Det viktiga är ju att det blir garn, hur det än ser ut!

AnJa sa...

Detta med "timmar" är det nån osmart typ som kommit på. Måste vara riktigt jobbigt kan jag tänka mig. Tur att du har sländan i pausen. Blev ju jättefint :-) Idag måste jag nog smygfärga lite ullduttar som saknas till spinnprojektet. Hoppas du inte misstycker!

Sanna sa...

Tycker det ser fint ut ditt garn, sen är det ju nåt visst med att ha spunnit det själv. Längesen jag spann på min slända blev sugen nu när jag såg ditt garn. Är inte bra på att spinna men tycker det är himla kul och något skoj kan man väl alltid ha garnet till.

Kram

Mia sa...

Det ser da bra mycket bättre ut än mitt första försök. Det är bara att kämpa på så plötsligt så sitter det. Du kommer att hamna i sländeträsket nu ska du se. Går bara inte låte bli när man först börjat :)