lördag 30 oktober 2010

Man ska inte ha hund!

Man ska inte ha hund, iallafall inte en jakthund och absolut inte en som försvinner i skogen! Mattes nerver klarar inte det! Pompe försvann under jakten förra söndagen och sen hade ingen sett honom. Jag hade gett upp om att få se honom igen! Men så imorse dök han upp i grannbyn, ett antal kilo lättare efter en vecka i skogen. Han ser för bedrövlig ut så bilden blir en gammal från det han var liten valp. Funderar starkt på att bygga om honom till en liten räddhågsen pudel som inte törs gå ner från bron utan sällskap, men jag vet inte hur man gör, kanske kan googla på det? Inatt ska jag sova gott med Pompe i sängen och behöver inte fundera när regnet smattrar på om han är blöt och fryser!

11 kommentarer:

Rosenvante sa...

Nej, nu igen. Det var väl en rackare det där. Kan du göra om honom tror du, önskar dig lycka till.
Skönt att han är hemma igen och välbehållen, undrar vad han varit med om denna vecka.
Du får gosa ordentligt med honom så han känner sig ordentligt välkommen hem.

Anonym sa...

arrgh:s

så jobbigt:s

antingen får du sätta spårsändare på honom, eller så får du sätta på honom något som piper efter en viss tid, och då lära honom att alltid gå direkt hem när han hör det ljudet. när minicall kom till sverige (för många år sedan) så blev det vanligt att jägare satte sådana på sina hundar och lärde hunden att springa hem igen när den hörde ljudet av minicallen.

varför inte kontakta jägarförbundet och prata med dom? du är knappast den enda som har det här problemet:s

lycka till:)
precis som rosenvante är jag glad att pompe är hemma igen:)

Garnhumlan sa...

Instämmer! Skönt att han är tillbaka, men fy så jobbigt att han är borta så länge. Jag blir orolig när mina hundar inte kommer efter fem minuter när de är ute.

Paradiset Kaos sa...

Fy så hemskt och skönt att han är tillbaka.
Våra hundar är instängda med staket, men det är många gånger jag är därute och letar efter dem då de inte kommer på en gång. Tror varje gång att de hittat en utgång och blir jättelycklig när de kommer fram.
Spårsändare låter ganska praktiskt för en sån modig hund som Pompe.
Klappa och krama honom från mig och hälsa honom att det där får han inte göra om.

emmys stickning sa...

Vilken sötnos! Klart man blir orolig när en sådan försvinner!

Eva i Halmstad sa...

Usch och fy va dåligt du måste mått de sista dagarna.
Jag blir orolig ibland när Tass är på övervåningen, blir tvungen att ropa ner henne så att jag får se att allt är okej med henne.

Så gott för Pompe att ligga under täcket i natt.
Sov så gott på er
Eva

Anta sa...

Men oj vad jobbigt ni måste ha haft det den här veckan, jag blir så orolig när Bonny är borta mer än 5 minuter hon har ju kommit på att hon är en jakthund trots allt.
Skönt att han är hemma igen så att du kan koppla av, ha det såå goosigt och mysigt med honom.

Pysselfarmor sa...

Nä säger jag också nu igen...det där är himla jobbigt. Tur att han till slut landar i hemmets lugna vrå. Kan man träna honom på något sätt...? Har ingen aning om det är görligt.
Ha fortsatt myshelg med Pompe!

AnJa sa...

Sicken buse! Så skönt att han kom hem igen välbehållen! Jag släppte hunden jag passar med spårsändare i förrgår. Allt så frid och fröjd ut och när jag såg på GPS att han var hemma åkte jag dit för att släppa in honom. Då ser jag på GPS att han sätter en j-a fart på vägen upp mot E4 och upptäcker att den inte har räckvidd att hänga med. Jag jagade som en galning genom byn med bilden och hann upp henne. Pust. Vet inte om jag vågar släppa henne igen... Hon skulle väl leta efter husse antar jag.

Astrid sa...

Skönt att han kom hem igen!
Förstår hur orolig du måste ha varit!

mary-ann sa...

men gud va skönt att han är hemma igen...
har pudelgarn liggande nånstans om du behöver :)
finns ju oxå sånna pejlare som man sätter på hunden om du inte vill ha en pudel...
kram till deg och puss på nos till pompe...