fredag 28 maj 2010

Invasion!

Igår när jag följde dottern på tur såg jag så fina blommor planterade i en hink skulle passa ypperligt på min bro. Min man har som bortrationaliserat morsdag eftersom det är mitt i "voranna" så jag köpte min morsdagsblomma själv! Den var inte så lätt att fota eftersom det blåste ganska hårt,
men så här ser solrosen ut uppifrån. Sen skulle jag fylla på jord i min stora balja där jag sen ska sätta ut plantor (än är inte frostrisken över på långa vägar).
Men oj oj hur den såg ut!
Alldeles full i bladlöss fast där inga plantor finns att kalasa på!

Det bara kräla av dom. Tappade lite sugen, kommer det att vara lönt att sätta ut några plantor när det är fullt med sånna bestar som bara väntar på att få kalasa på dom? Hoppas att solrosen och den lilla rosen i hinken jag köpte får vara i fred!

8 kommentarer:

Anna sa...

Usch, det verkar bli ett riktigt bladlus-år i år! Jag har sett flera blogga om riktiga invasioner, och själv hittade jag några som måste följt med oss in när jag plockade liljekonvaljer för några dagar sen... Inte kul alls om det blir så! Det brukar vara bladlöss på fläderbuskarna, och de somrar det är mycket bladlöss är det inte nån idé att försöka plocka blommorna om man inte vill stå och rensa dem från tusentals löss... :P

Cecilia sa...

Uschiamej! Nästan värre än mördarsniglar. Äckligare i alla fall!

Fiff sa...

Usch för bladlöss! Jag var ute i förrgår och sprutade såpa på mina rosor, där var en massa löss. Får hålla koll på dem framöver.

Timeout sa...

Har läst att det är löss som bara äter sav från björkarna och att dom snart försvinner...

Sunna sa...

Hu vilka fulingar,

Rosenvante sa...

Oj, jag har inte sett nån ännu och vår Doftolvon brukar vara smockfull av dem. Hoppas jag slipper då om de nu verkat vara på andra sidan sjöen.
Du får såpa till dom ordentligt.

Timeout sa...

Hej igen! På dn.se kan du läsa om nedlusningen (om du inte är trött på dem nu förstås).

Mia sa...

Vad är det som händer i Sverige, är det ryska löss hos dig också. Hoppas innerligt dom inte hittar vägen över gränsen i väster.. Men med så många löss måste det ju komma nyckelpigor också, eller? Dom är i varje fall söta att se på.. Hoppas det går bra för dig och dina blommor, en grönsåpstvätt kanske?