söndag 23 maj 2010

Inte bara vi som haft besök!

Nej det är inte bara vi som haft besök. Aya fick besök ute på gräsmattan av en nyfiken liten gris som var ute på upptäcksfärd. Hon vet inte riktigt vad hon ska tycka om saken......
Vi har haft besök av dotter S och hennes N. Alltid lika kul! Vi grillade igår kväll och hade det mysigt. (Det är hon som fotat.)
Igår var det inte riktigt så varmt men det var nästan skönt. Man vill ju inte vara inne när solen skiner fast igår kunde jag vara inne med gott samvete och städa bort lite och satt en stund vid symaskinen. Jag har sytt en liten "väska" eller vad jag ska kalla det. Jag byter ju väska stup i kvarten och då ska alla nödvändiga grejer flyttas över som kam, alvedon, lypsyl, pappersnäsdukarna mfl saker och alltid glömmer man just det man skulle ha behövt! Men nu behöver jag bara flytta över den där. Den är sydd enligt Popylindas mönster som finns här. Jag skulle aldrig ha klarat att sy en sån utan henne sbeskrivning. Den är fodrad och med en liten ögla om man ska hänga upp den men jag sydde inte nån ficka på den. Jag har ju glömt det mesta vad det gäller sömnad och sömmarna mot dragkedjan blev inte riktigt raka men...... jag är riktigt stolt över mig själv! Tyget är från stuvbiten jag hittade på loppis och dragkedjan ur mina gömmor. Mitt andra syprojekt kommer en annan dag här på bloggen och Fale Artut gissade alldeles rätt om vad det ska bli!

Tack Popylinda för beskrivningen!

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Var väl kul för grisen att få gå lite fritt så där.
Smart med liten väska i väskan. Jag är likadan, glömmer alltid det jag behöver mest eller som jag just då behöver.
Men min symaskin får nog stå o samla damm ett tag till tror jag

Filimarans Funderingar sa...

En väska i väskan det är bra uppfinning hur skulle det annars gå med alla småprylar som har !!!
Men att sy själv nä det får nog vänta med det.

AnJa sa...

Jättefin liten väska! Fiffigt. Det måste jag prova nästa gång symaskinen åker fram!

Sunna sa...

Min man vill så gärna ha en gris, ska visa honom den här underbara bilden