tisdag 18 maj 2010

Grodyngel

Igår när jag var ute och gick med hundarna gick vi förbi vattenhålet och nu var det fullt med grodyngleägg. Det är det varje år och det här vattenhålet torkar aldrig ut men de blir grodyngle och får eventuellt bakben men sen står det stilla tills det blir kallt och fryser, då försvinner de. De blir aldrig färdiga grodor. Det har varit så flera somrar nu. Mannen tror att det finns för lite mat i vattenhålet men vad äter grodyngel? Skulle vilja att de blev grodor allihop!

7 kommentarer:

Call design sa...

Våren är kommen, nu är äntligen våren här!

Rosenvante sa...

Påminner mig om när tjejerna var små och vi bodde på Terra Nova i Visby. Där fanns också ett vattenhål på våren och det fångades grodyngel och insekter där. Fluglarver ska de väl ha om jag inte minns helt fel, men det går ju inte att föda upp hela vattenhålet. Men några måste ju ha klarat sig trots allt, annars skulle de ju inte komma åter år efter år.

fale artut sa...

Vet inte vad de äter, måste vara något som finns på såna ställen. Ett säkert vårtecken!

Mia sa...

Enig med rosenvante, någon måste ju ha lagt äggen. Hade varit kul med en massa synliga grodor, men naturen brukar dessvärre alltid begränsa befolkningen efter maten..

AnJa sa...

Du kanske kan prova att föda upp dem på sånt där som man matar akvariefiskar med? :-) Det finns ju dom som odlar mygg, så varför inte grodor?? Jag kan ta hand om ett gäng när de är färdiga. Grodor är läckra!

Astrid sa...

Jag vet inte heller vad de livnär sig på. När jag hade läst ditt inlägg gick jag upp till vår damm. Men jag såg inte skymten av några ägg. Det brukar finnas. Vattensalamandrar fanns det gott om däremot.

Anonym sa...

Jag har grodyngel i ett akvarium på förskolan (för barnens skull? :) )och har läst mej till att de äter alger. Det går fort när de utvecklas, särskilt om det blir varmt, men det är bara en bråkdel som blir vuxna. De andra är väl till nytta för nån annan kanske? Ha det! /Atti (atti.bloggplatsen.se)