lördag 6 februari 2010

Sjalmönster

Jag fick ju detta fantastiska mohairgarn av min hemlisvän och nu undrar jag: Vet någon av nåt mönster på en sjal som är bred och "låg" rät eller slätstickad. Jag stickade en i grått som jag har innanför jackan men jag skulle vilja ha en som är riktigt långsmal dock lite trekantig. Gissar att man har utökningar både i mitten och i sidorna. Jag har ju inte hunnit vara så länge i sjalträsket!
I övrigt går jag bara runt och myser idag. Jag är ledig idag (känns som om det var länge sen sist). Om knappt två veckor kommer Stora dottern hem från Nordnorge då har hon gjort sina sju månader där fast hon stannar ju bara här uppe tills hon får ett nytt jobb. Fick besked igår om att Lilla dottern kommer norrut i vår. Kan det bli bättre? Sist men inte minst bara minus 5 ute och lite sol! Dags för promenad!

8 kommentarer:

Ingalill sa...

Hej!
En Baktus kanske? Länken går till Ravlery:

http://www.ravelry.com/patterns/library/baktus-scarf

Söker man på siten så hittar man även en spetsstickat variant.

Mia sa...

Ha, jag skulle precis säga det samma, söker man på baktus scarf patterns får du massor av träff, och dom är helfina :) Fint garn också. Skulle önska jag kom mig över på sjalar för här börjar det bli rikligt med mössor nu...

Rosenvante sa...

Skönt att du fick förslag på sjal.
Härligt att du får hem döttrarna även om det bara är för ett litet tag. Då har du nått kul att se framemot.

Sunna sa...

Jag tänkte på en citron, smidigt mönster och finns på svenska hos sticka

Sunna sa...

Nu kom jag på det, på bloggen novisen handarbetar stickar hon nu en sjal, saroyan, det är den du letar efter

AnJa sa...

Ha ha, tänkte först på en Baktus jag åxå.. Har just stickat en klart men inte fäst trådar. Ska sy på lite hemgjorda knappar också för att piffa till lite extra. För några minuter sedan skrev jag dessutom ut den svenska beskrivningen på Citron. Vi kan ju sticka i stereo om du väljer den :-) Såg just att jag snart är utanför din blogglista... Måste skärpa mig och blogga idag men det finns så mycket kul att läsa i andras bloggar så jag hinner aldrig till min egen...

Mia stickar sa...

Jag får tacka för alla tips och fundera vidare!

Eva sa...

Jag brukar sticka en på tvären
tror jag hittade den idé hos Garnkorgen (kan minnas fel) hursom hellst så lägger du upp 4m
och ökar 1m vart annat v,i ena sidan tills du har 50m eller det du själv vill. kanske kan man ändra det om du vill ha den långsmal.

Trevlig söndag!