torsdag 25 februari 2010

Nu har den kommit!

Igår hämtade jag boken från biblan, dominostickning! Undrar om jag lyckas lära mig, har inte hunnit titta så noga i den än det blir helgens nöje. Ikväll blir det syjunta och vantstickning (och massor med gott fika). Har långledig helg, även morgondagen är ledig men då ska jag till Skellefteå och umgås med stora dottern, Tänk att ha henne så nära! (så länge det nu varar.....)
I eftermiddag när jag gick ut med hundarna var det nästan sommar ute, bara minus 8 grader! Trodde dom lurat oss när det lovades mildare väder idag, det var minus 24 när jag åkte till jobbet men värmen har kommit under dagen så underbart! Solen lyste och det gnistrade så vackert på snön och fick nån ingivelse att jag skulle vilja åka längdskidor! Jag som inte ägt ett par längdskidor sedan jag var tonåring. Det är väl våra svenska OS-hjältar som inspirerat! Fast här finns ju inga uppkörda spår så det är inte så lätt att åka längdskidor. Men man kan ju drömma.... (och i drömmarna skidar jag fram alla Kalla!)

10 kommentarer:

Astrid sa...

Vad roligt att testa nå nytt. Jag ska nog också leta på den boken på biblan. Sen. Tiden räcker inte på långa vägar. Kanske kan man begära stickledigt, precis som barnledigt.

fale artut sa...

Visst är det roligt att prova något nytt! Men nu blir det socka till OS-tittandet. Lagom för hjärnan!

Rosenvante sa...

Ja, jag håller med Astrid, stickledigt borde införas.
Den boken har jag inte sett, låter spännande. Men min hög växer och jag hinner ju aldrig med.
Vi hade strålande väder när vi åkte till jobbet idag, men under dagen har det mulnat på, fast det var milt och skönt ute.

Sunna sa...

Vad lustigt att du skrev om skidorna, samma ingivelse har drabbat mig men visst måste det vara ospåverkan

Mammalito sa...

Tack tack tack för det fantastiska sista paketet. Jag har verkligen fått så jättefina paket av dig... Stort tack! Har bloggat om paketet!!

Mia sa...

Dominostickning, blev ju tvungen att söka lite på det, ser ju kul ut på utsidan av din bok. Den inspirerar helt säkert till många nya prosjekt, som andra här säger, det är alltid spännande med något nytt.
Är det en Fulva du visar här under? Skönt med lite blombilder nu när det bara är snö ute, men skidor, hm, inte har det helt fått mig ut ännu.. till påsken kanske, det hör liksom till här att åka skidor i påsk.. inte så dumt, i varjefall inte varm choklad och grillad korv som liksom kommer i samma 'packet'.
Ha en fortsatt fin kveld :)

AnJa sa...

Den boken har jag haft lånad. En jättebra bok. Jag provade några rutor och det var inspirerande stickning. Tack för att du påminde mig! Även här blev det ett nostalgiryck för ett par år sedan. Det blev ca 600 meter per år men i år har jag faktiskt varit ute redan 3 gånger! Men min stil i spåret liknar INTE Kallas, det är ett som är säkert :-) Här i Hökmark har vi ett fantastiskt skidspår 8 km totalt som hålls i perfekt trim av ett par fantastiska eldsjälar. Välkommen hit och skida!!

Mia stickar sa...

Visst borde man kunna begära stickledighet typ barnledigt! Och man kan ju vilja vara hemma ett par år med sina garn! Det borde vi börja kämpa för Astrid! :)

Monica Hansen sa...

Domino är kul!

Hemskapat sa...

Hej!
Ta chansen att under en inspirerande helg i natursköna Waxholm prova på grunderna i tvåändsstickning den 22-23 Maj!
Vi lär dig grunderna, och att sticka olika slags mönster med hjälp av grundmaskorna.
För mer info besök stickkurs.se
Sprid gärna detta till kreativa, intresserade och nyfikna människor på ditt stickcafé och till jobbet!

Medlemmar i sticka.org erhåller 10% rabatt på kursavgiften!

Varmt välkommen önskar
Agneta Byers
&
Marie-Louise Ullman