torsdag 1 oktober 2009

Vågen igen!

Den var inte så dum vågen jag köpte. Har haft användning för den igen. Såg stickade disktrasor på en blogg (hittar den inte nu) och fick tipset att söka mönster på Ravelry och där hittade jag det här mönstret. Sen jag stickat en vägde jag och garnet räckte till en till! 43 gram tillsammans och 7 gram kvar. Tämligen välutnyttjat nystan!
Jag har aldrig stickat och använt hemgjorda disktrasor så detta blir premiär!
Jag har nu jobbat extra och jobbat in nästa helg så jag känner mig lite mör efter två arbetshelger på raken med en ledigdag emellan men efter morgondagens arbete blir jag jätteledig känns det som. Först en ledighelg och sedan en vecka med bara två arbetsdagar eftersom helgen är injobbad, det känns inte dumt!

12 kommentarer:

BiZen sa...

Det var tjusiga disktrasor, nästan för fina för att användas! Vilket garn stickar du i?
Jag använder också vågen flitigt när jag stickar/virkar för att se hur det räcker till.
Hoppas du får en skön ledighet nu när du jobbat så mycket!//BiZen

Linda sa...

Du måste rapportera hur bra trasorna är. Många maskinstickningsbeskrivningar finns på engelska, så jag gissar att de är populära. Men jag är så inkörd på mina tunna Wettex...

Eva i Halmstad sa...

Hej
Jag är en sån som tycker att de är slöseri med fint garn att göra disktrasor.......
innan jag provade alltså, nu blir de bara hemgjort.
=)
Må så gott
Eva.

fale artut sa...

Jag gillar såna trasor! Ha det så skönt nu när du har lite tid!

Mia sa...

7 gram garn låter ju som ingenting,några cenitmeter bara, men om ett nystan är 50 gram vart det väl några decimeter, tyckte det lät som en chansning, tänk om du stickade lite lösare andra gången eller något sånt. Men kul tips med vågen, kan ju också vara nyttigt när man stickar socker, vantar och sånt, jag har gått tom på garn när det bara fattas några varv på nummer två, det är inte kul...har planer om disktrasor, men än så länge har det blivit just det, en plan, är visst lite för trött just nu, bara somnar framför TV,n...

Rosenvante sa...

Så fina, skulle nog bara hänga dem till prydnad.

Mia stickar sa...

Trasorna är stickade i M&K eco baby bomull. Ja nu får vi se vilka som vinner, tunna wettextrasor eller hemstickade!

Linda sa...

Jag måste sticka mej en trasa också så jag får testa. Flox från Marks & Kattens bör väl vara lämpligt? Men jag tror nog att jag använder mej av stickmaskinen...:-)

Astrid sa...

Ska nog också prova på att sticka trasor. Men framför allt vill jag också ha en sån våg. Den gamla "äpplemosvågen" är för klumpig. Den har hängt med i 30-35 år eller nåt sånt.

Sunna sa...

Ursnygga trasor, ska bli spännande att se vad du tycker om dem, jag har heller aldrig testat

Linda sa...

Jag har min gamla viktväktarvåg som jag köpte för en evighet sen. Batteriet går inte byta ut, så när den är slut måste jag hitta en ersättare.

En hushållsvåg, med 1g noggrannhet kanske?

Mia stickar sa...

Det var nog 1g noggrannhet på min nya våg! Den är kanon! Vet inte vad flox är för garn men alla bomullsgarner borde ju funka!