onsdag 14 oktober 2009

Att göra färdigt!

Jag är inne i en period att göra färdigt. Måste minska ner antalet projekt igång! Sjalen i lingarn är min "dra runt stickning" Följer med på jobbet osv. Flyter ju lätt utan att behöva läsa mönster och mäta. Insåg dock att garnet inte kommer att räcka. Jag och A var i Skellefteå igår och där hittade jag en härva som inte verkar skilja så mycke i färgbad. Gillar mönstret så jag vill inte riva upp och sticka nåt smalare.
Doppolkatröjan ligger utspänd på strykbrädan, skall sys ihop och sättas knappar i. Var lite trådar att fästa bara.
Angående min börs så har jag fått riva upp och flytta efter mönstret. Glömde ju att räkna med vridningen när man virkar runt runt så mönstret hamna för ,ångt ute på kanten på ena sidan. Hur jag kan virka så tätt har nog inte med mig att göra utan grovleken på nålen. Den är virkad i Tilda med virknål nr 1.75.
Sen så har mitt vinstgarn från Stickfantasi anlänt men det får också vänta tills jag har mindre alster på stickorna!
På fredag kommer dotter S hem från Stockholm så till helgen får jag ha bägge flickorna och deras pojkvänner här. Ska bli så kul!

7 kommentarer:

Linda sa...

Jag har insett att jag måste ha en göra-färdigt-period jag med! Konstigt att en massa vantar saknar tumme på den ena...?

Sen några bebiströjor som jag börjat på också :-/

Monica Hansen sa...

Tävla om stickmarkörer -

http://gingerbeerblog.blogspot.com/2009/10/lotteri-med-turkiska-stickmarkorer.html

Karin Bergh sa...

jag är också i en sån period n. Göra klart perioden =)

ÄNGLASTINA sa...

Jättesnygg halsduk.Jag håller på tvärtom just nu, startar massa olika projekt och någon beställning.

Mia sa...

Göra-färdig-perioder kommer ibland här också. Jag tycker det är så kul att börja på något nytt, ungefär lika ikke-kul är det att fästa trådar.. Har du såna tömma-garnlagret-före-du-får-köpa-nytt också?

Call design sa...

Underbart avis är jag då inspirationen tryter att göra klart vissa saker som bara funnits där länge!
Lyllos dig kramar

Rosenvante sa...

Visst känner man sig stolt när man äntligen får ur tummen och får det klart. Jag stickade vantar i stora partier förr och då kunde jag ha upp till 15 par som bara låg där med oinsydda trådar. Fy så trist att göra det då, bara sy och sy. Nu brukar jag försöka göra klart efterhand hela tiden, så mycket roligare det blir då. Fast visst händer det att det ligger ett och annat här och väntar på knappar eller att en tråd ska sys in.