onsdag 8 juli 2009

Yemenväst utan sömmar

Jag har nu lagt upp en ny yemenväst, även denna gång på rundsticka. Den här kommer att ta lite tid för det kommer att bli min handväskstickning. Koftankoftan håller på att vara lite stor och otymplig att ha med sig! Har fått frågan hur jag stickar utan sömmar. Ska försöka förklara. Jag lägger upp både fram och bakstycke på rundsticka, alltså 140m och stickar runt runt enligt mönstret tills plagget mäter 17cm. Då tar jag till vanliga stickor och placerar 70 m på var och stickar åter och fram för att lämna öppet för armarna. När jag sen stickar axelpartiet efter att man avmaskat för halsringningen stickar jag 3cm på både bak och framstycke (det blir ju tillsammans 6cm som när man gör det på vanliga stickor.) sedan vänder jag plagget ut och in och maskar av från avigsidan bägge stycken tillsammans. Jag lägger stickorna mot varann och har en tredje sticka jag sen sticker igenom maskan på både den främre och bakre stickan och avmaskar. Svårt att veta om ni förstog men fråga igen annars! Fördelen med att sticka på rundsticka är ju att om man har korta snuttar restgarn ser man ju hur långt det räcker. Lycka till!

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Visst är det en perfekt ta med stickning. Jag ska också släpa på min. Hemma har jag också lite större på gång. Oj va vi blev lika nu då. Ditt regn som du hade igår har överfallit oss nu.

Annika sa...

Va finurligt! Jag har inte testat denna Yemenväst ännu - men ska absolut göra snart...jag stickar numer alltid på rundstickor, så långt som det går - så det passar mig perfekt!

Hoppas du har en fin sommar!
Kram Annika

Bibblostick sa...

Det blir ett semestertersticke för mig också. Jag skulle just börja räkna ut jag skulle slippa sy ihop när jag såg länken till dig. Man ska aldrig sy när man kan sticka.