lördag 11 juli 2009

Telefonavbrott och utflykt

Här har det varit telefonavbrott i några dagar och då försvinner även internet. Vad tråkigt det är att vara utan och aldrig behöver man så väl nätet för att kolla mönster m.m. som när man är utan!
Jag och en jobbarkopmpis brukar fara på en utflykt varje sommar och "se världen". Vi far då till närbelägna utflyktsmål där den ena aldrig har varit. I år for vi först till Stackrönnan och käkade räkmackor. Dit hade jag aldrig varit och räkmackorna var större än jag hade väntat mig. De var enorma! Jag tog fram kameran för att fota men typiskt, den sa: det finns inget minneskort! Det satt ju kvar hemma i datorn. Så inga kort på de enorma räkmackorna. Försent kom jag på att jag ju har kamera i mobilen så på nästa ställe fota jag med mobilen.
Vi åkte sen till Bjuröklubb dit min jobbarkompis aldrig varit. En udde ute i havet där det fanns fyr och väderstation. Detta är fyren, inte särskilt hög i sig men den ligger ganska högt uppe ytterst på udden. Översta bilden är tagen bakom fyren utöver havet.
Ute på Bjuröklubb har jag varit en hel del men nu är det länge sen! På den tiden väderstationen var bemannad (Nu ombygd till cafe) jobbade en kompis till mig där. Jag hälsade på henne där ett antal gånger så jag fick ju se hur det gick till när man "läste av" vädret. Måste ju fota det vita skåpet som stog kvar. Därinne fanns instrument som skulle läsas av var tredje timme. Sen skulle de gå upp till fyren och kolla sikten och missminner jag mig inte så gick man ner till oljehamnen och kollade vattenståndet.
Därute finns också ett kapell. Dit hade jag inte varit in men det var jättfint därinne. Så nu har vi sett en del till av vår stora värld!

3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilken bra idè att göra sådana utflykter. Ni har ju lite vidd att åka omkring på däruppe. Är man omgiven av havet får man inte så mycket att röra sig på, men trots det finns det massor av ställen man aldrig varit på. Det är lätt att bli hemmablind också. Man är så duktig när man turistar att ta reda på en massa, men inte när man är hemmavid.

Metta sa...

Verkligen en kul idé att besöka platser man inte varit på tidigare. Länge sedan jag turistade här i Östergötland. Det är alltid litet besvärligare nu när maken är rullstolsburen och samtidigt har jag svårt att lämna honom och åka med någon väninna.

Anonym sa...

Ja visst är mackorna stora i Stackgrönnan! Men det gör det ju bara värt besöket. Till Bjuröklubb har jag också varit i år, för första gången på länge. Ni tittade inte in till keramikern efter vägen? Han gör fina "grejjer". För att inte tala om glas-konstnären invid E4:an i Lövånger. Själv gjorde jag en liknande resa in mot Burträsk och Bygdsiljum igår, och vi planerar fler. Varför ska man resa långt när det finns så mycket vackert att se på nära håll?
Ha det gott!! /Atti (www.atti.bloggagratis.se)