onsdag 15 juli 2009

Solen och värmen har komit tillbaka!

Igår började solen lysa igen på min första arbetsdag. Men tur nog jobbade jag kväll och gör så ikväll också så man hinner vara ute lite och njuta av vädret! Först en hundpromenad. Lagomt avstånd hemifrån finns ett litet vattenhål som aldrig torkar ut. Där badar vovvarna! På bilden syns Molly och lilla Alfa. Svårt att fota balanserandes på kanten med fyra koppel att hålla reda på. Här bor också massor av grodyngel. Ifjol fick de bakben men kom inte längre innan hösten kom. Vet inte varför de inte utvecklades och hoppade upp på land. Får se hur det går i år.
Sen en kaffepaus i solen och lite stickning. Förberedelser för vintern. Inte för att mina händer just nu tror att de kommer att behöva några pulsvärmare men.... Det är falska flätor och fortsatta rester i Baby pascal från babytröjan jag stickade. Det är ett magiskt garn som aldrig tar slut! Mina hemmamuddar brukar jag ha i syntet för de åker ut och in i tvättmaskinen, blir inte så fina efter en dags stök hemma.
Tänkte fota min lilla daglilja som börjat blomma, men just nu vvar ingen klocka utslagen så det blev en akleja istället. Dem finns det gott om i min trädgård, gillar dem skarpt!
Tack för all uppmuntran om min första arbetsdag. Hoppas nu att alla ni som går på semester nu får riktigt fint väder!

6 kommentarer:

fale artut sa...

Aklejor är tacksamma och finns ju i många varianter!
Jag gillar dem också!
Sticka ute ser inspirerande ut, faktiskt rätt fint väder här också. Än så länge!

Mia sa...

Oh, tack, ska ha semester från fredag av :) Tror faktiskt jag har den akelejan i trädgården ett ställe.

Rosenvante sa...

Typiskt att vädret skulle vända nu då när du skulle jobba igen, men tur att du började sent så du kunde njuta ändå, att hundarna hade mysigt kan jag förstå.
Aklejan är jättefin, har aldrig sett en sådan förr, mina ser helt anorlunda ut.

Sunna sa...

Det gick bättre än väntat med första arbetspassen så nu kör vi väl, vi kan ju vänta lite med att planera julen i alla fall eller hur

Astrid sa...

Så skönt vovvarna ser ut att ha det.
Konstigt med grodorna. Man undrar varför det blir så..
Nu blev jag sugen på att sticka igen. Kan inte sitta ute för det blåser så förskräckligt.

Mia stickar sa...

Jadu Sunna vi "tjår oss" ett tag med att planera julen! :)