söndag 26 juli 2009

Trädgårdsresa med regn!

Följde med trädgårdsföreningen på en trädgårdsresa till Skellefteå igår. Tyvärr var inte vädret det bästa. Regn hela dagen och jag tycker synd om de som visade upp sina vackra trädgårdar som inte fick ses från sin bästa sida i solsken! Men oj så mycke vackert vi fick se och tur nog så var det inga störtskurar utan stilla regn så det fungerade med paraplyer. Vi fick först fika på Nordanå och for sedan till Bonnstan, Skellefteås Kyrkstad. Där var en vänlig man som ägde en av kamrarna som visade oss den. Det var väldigt intressant att få gå in och titta! Sedan blev det privata trädgårdar innan det blev dags för lunch på Nordanå.
Efter lunchen gick vi in på en lanthandel som fanns i närheten. Där satt lilla Beatrix och ville följa med mig hem! Tror ni jag kunde motstå de ögonen?
Sen fick vi besöka Skellefteås koloniträdgårdsområde. Oj så fint. Det ser så mysigt ut med kolonitrådgårdar och de små stugorna. Men oj vilka trädgårdar en del hade, jag skulle aldrig klara av att sköta dem! Sen blev det fler privata trädgårdar innan hemresan.
En av mina favoritbloggar firar snart ett år och hon har utlyst en tävling! Besök Tant Kofta får du se!

7 kommentarer:

Astrid sa...

Det låter som en trevlig tripp. Jag o dottern var o tittade på en trädgård förra helgen (Land´s öppen trädgård)
Vad bra att Morgan får sällskap!
Vad heter hon?

Mia stickar sa...

Hon heter Beatrix!

tant Maria sa...

Oj vad roligt med en trädgårdsresa! Tack för fin kommentar på min blogg, det är jätteroligt med mönster. Speciellt blommor och stjärnor =)

Sunna sa...

Vilken otur ni hade med vädret men du verkar nöjd ändå

Rosenvante sa...

Synd att det regnade, men du som du skriver, vilken tur att det inte vräkte ner. Visst blir man helt hänförd hur en del kan få till det i sina trädgårdar. Förstår inte hur de hinner och kan allt. Förstår att du föll för Beatrix ögon, svåra att motstå.

Monica Hansen sa...

Söta fina lilla Beatrix:)

Har du märkt att de liksom säger vad de heter redan när man träffar dem.. nallarna..

Ulla sa...

Åh jag bor i Skellefteå och äger en kammare, synd att vi visade upp så dåligt väder =(
Tittade ni in på Handens Hus som har utställning med hantverk?

/Ulla