tisdag 29 mars 2011

Yemenvästar

Det var inte lätt att hitta någon villig fotomodelll med någotsånär rätt figur men till slut ställde kanin upp. Jag fick en fråga om hur en yemenväst används. De är stickade i resårstickning och väldigt töjbara så att den kan användas eftersom babyn växer och kan hålla den lilla kroppen varm länge. I afrika och andra "varma" länder kan de ha väldigt nattkallt. De här ska till Uganda och där är visst också rått och fuktigt. Mönstret finns hos STICKHJÄLPEN som jag varmt rekomenderar om man vill sticka till hjälpprojekt!
Det turkiska garnet jag ska sticka en kofta i heter ICE yarn soft merino och innehåller 80% mrino och 20% polyamid. Det är så mjukt! Ute yser solen så jag ska sätta mig en stund på bron och sticka! Ha en bra dag!

11 kommentarer:

HandMade sa...

Hej Mia! vad duktig du är och stickar för hjäpstickan. Jag borde också...

PS. Du har något att hämta i min blogg :)

Paradiset Kaos sa...

Lyckost! Här snöar det just nu.

Rät&Avig sa...

Söt fotomodell du har!
Fiffig modell på tröjan, ska kolla in den.
Har faktiskt funderat på det där med "Stickhjälpen", skulle vara roligt att faktiskt göra lite nytta också med sin stickning.
/Ann-Britt

Otaliga projekt sa...

Jag hittade mönstret hos stickhjälpen häromdagen och tänkte bidra lite. Läste däremot inte på så noga....Finns det någon som man kan skicka till, vilka sorters garn är bäst? Sarah

Otaliga projekt sa...

Tack för info. Det känns som om det är rätt sak att göra i flera avseenden, och att alla "slattar" av garn faktiskt kan komma väl till pass.
Jag drar igång bums!
Sarah

AnJa sa...

Jag tycker att du har hittat en mycket fin modell att visa den fina yemenvästen på!!! Idag har jag gjort lite små provfärgningar på ett av de tunna garnen från Turkiet. En del blev bra men undrar om man någon gång får kläm på detta med färgning?

Sunna sa...

du har ett hjärta av guld, nu ska jag banne mig få ihop ett par också

Mia sa...

Det är ju sån sätt en smart modell också, följer med länge.
Man borde vara lite duktigare på välgörenhet känner jag..sån som dig :)

Rät&Avig sa...

Japp, Snobben är senaste nyförvärvet så ikväll får Skellefteå se upp!!
/Ann-Britt

Fiff sa...

Vilken snygg fotomodell du har hittat ;-)

Rät&Avig sa...

Orkar snart inte med fler matcher...hur ska detta sluta!?
/Ann-Britt