torsdag 10 mars 2011

Premiär!

Idag har jag för första gången iår suttit ute och stickat! Det här är dagens utsikt från bron så som ni ser så är enda vårtecknen att det droppar från taken och solen värmer!

Det var bara att inse att mitt sounna merinogarn inte skulle räcka så det blev att frogga och börja med samma mönster fast i Drops delight dubbelt garn från sjalen jag froggade upp. Kanske är jag lite sent ute ändå med vantstickning?


Igår när jag och en vän åkte in till stora samhället var det en flock renar på vägen. Har faktiskt inte sett så många renar iår fast vi har mycke ren här i byn. Samerna flyttar ner sina renar mot kusten under vintern.

Dom är lite svåra att få att gå av vägen men det kom mötande trafik tillslut och då gav de upp och lommade iväg.

13 kommentarer:

Garnhumlan sa...

När man läser ditt inlägg och tittat på bilderna så förstår men hur långt vårt land faktiskt är. Här i Skåne blåser det i dag och regnar och är otrevligt ute på alla sätt. Men våren är här trots allt och det är så gott som barmark. Härligt med utestickning!!

Paradiset Kaos sa...

Är avundsjuk på dig idag. Här kommer det ner någonting, antingen regn eller snö, ser inte riktigt vad det är genom fönstret.
Jag har redan suttit ute och stickat för någon vecka sen. Hade velat göra det idag också eftersom jag är ledig, men det får bli innejobb istället.
Ha en fortsatt skön torsdag!

Anna sa...

Vantar har man glädje av länge, jag har så frusna fingrar... Uppkavlade ärmar på tröjan och vantar brukar det bli under vårpromenaderna.
Såg riktigt härligt ut med den utsikten när man sitter och stickar. Jag kan riktigt känna vårlukten av smältande snö och solvarma tegeltak. Som det brukade lukta om våren medan jag bodde med mina föräldrar ute på landet. Saknar det. En gång lantis, alltid lantis antar jag.

Sunna sa...

Va mycket snö ni har kvar, den enda ren jag sett var på kolmårdens djurpark. så häftigt att få se dem live

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Min termometer visade 17 grader på balkongen i förrgår. Mysigt tänkte jag! Men jag bor på 4de våning och det blåste en rejält isande vind så jag och spinnrocken stannade inne!

Mia sa...

Rena vildmarken hos dig ju. Vantar behövs ju till nästa vinter också så det kan manju sticka året om. Vad skönt att sitta ute och njuta vårsolen, hoppas jag får gjort det till helgen.

Rosenvante sa...

Tur vi slipper renar här, det räcker med den rådjurstam vi har nu. Ja, den är inplanterad av några jägare från början för jaktens skull.
Härligt att du fick lite vårkänsla mitt i all snö. :)

ÄNGLASTINA sa...

Oj va mycket snö du har fortfarande och det ser kallt ut fastän att solen lyser.Ni är väl vana vid snö samtidigt som vi är ovana vid det.

mary-ann sa...

va länge sen man såg renar på vägen :)) men skal ju köra hem till norra norge till sommaren så då ser man förhoppningsvis dom :)

4U2! sa...

Sitter ute och stickar? Det måste vara ett vårtecken :)

Pysselfarmor sa...

Just nu tycker jag att ljuset här nere mot snön liknar den i norr på våren - starkt och ljust...helt underbart. Sitta ute och sticka då är det våååååååååååååååår!
Nu längt' ja' igen norrut!!

AnJa sa...

Härligt! Jag "passade på" att åka till stan denna ljuvliga dag. och nu när jag skriver det här vill man för allt i världen inte sitta ute och sticka.

Monica sa...

Åh vad härligt sitta ute i en snödriva och njuta av solen!
Renar är ett korkat släkte... jag har för mig att om man öppnar dörren och pratar med dom flyttar dom på sig, däremot inte av biltutan..