måndag 14 mars 2011

Vänstervantar på gång!

Ja det var bara att le åt eländet! Tack för alla uppmuntrande komentarer! Tanken var att först sticka ett par efter mina ganska stora händer och ge bort dem och om de skulle vara för stora skulle jag ta dem själv och sticka ett nytt par till min vän men nu blir det först en vänstervante i samma storlek och blir de för stora får jag riva upp toppen på den andra högervanten och korta ned den och sticka en likadan vänstervante. Jag blev bara så himla paff när jag skulle prova dem och jag satt där med två högervantar! Mönstret är inte mitt eget utan ur boken Sticka mössor vantar sockar av Ann-Mari Nilsson. Kan tillägga att flätan gör vanten lite elastisk och det ger en bra passform!

7 kommentarer:

Paradiset Kaos sa...

Hejar på dig nu så att det blir 2 vänstervantar denna gång :-)

Anna sa...

det där med två högervantar har jag också lyckats med... Hoppas det blir bättre den här gången! :)

Rosenvante sa...

Glöm nu inte att det är två vänstervantar du ska göra, så det inte blir ett helt par gjorda. Lycka till

Susilull sa...

Ja, du är inte ensam om fenomenet, jag "lyckades" också med det!
Men jag tog helt sonika och klippte bort tummen, stickade ihop hålet. Tog upp ett nytt hål och stickade i en ny tumme på rätt sida! Jag hade aldrig orkat sticka två nya vantar.
Lycka till!

Sanne sa...

Hoppas du får det rätt till slut. Det är så tråkigt när det blir fel, jag tappar lätt sugen då.

Pysselfarmor sa...

Skam den som ger sig och på'et igen
;-)

Mia sa...

Ser att vi är flera som hoppas du kommer ihåg att sticka två väntser nu. Men så har du ju sedan två par. Elastisk? Vad bra, då kanske vanten ser lite slankare ut på handen, mina har en tendens att bli så fyrkantig.