fredag 27 mars 2009

Vart tog våren vägen?

N:s vantar blev ju inte klara i tid men tänkte jag nu är det ju plusgrader och soligt så han behöver dem ju inte nu men..... att man aldrig lär sig! Det finns nåt som heter bakslag! I går morse var här 20 grader kallt och N som nu fått sina lovikavantar behövde dem säkert! Det har varit en köldperiod nu men idag är det bara minus 4!
Jag och A skjutsade ju ner dottern S till Sundsvall häromdagen, hon skall vara där på praktik i tio veckor. Det blev inte mycke tid för att spana i garnaffärer men jag hann hitta garn till min hemlisvän! Men det kan jag ju inte visa upp här! Sen var vi ute på Birsta, ett stort område med affärer och Ikea, ja jag har faktiskt 35 mil till Ikea! Tror att det är ungefär lika långt till Haparanda där de också öppnat. Men inne på en stor galleria fanns den! Kan ni tänka er: En panduroaffär! Jag har för första gången i mitt liv varit på en panduroaffär!
Här är bildbeviset. Här uppe i norr har vi bara pandurokatalogen. Jag traskade in glad i hågen och trodde jag skulle hitta ögon till blivande amigurumis. Men tyvärr, det var en katalogvara. Så jag får vänta! Jag har letat en sida jag varit in på men jag kan inte hitta den igen. Det är en sida där de säljer amigurumimönster och sidan är på engelska. Där finns nallebjörnar och pingviner. För söker febrilt framkalla bilder från hemsidan i mitt huvud. Tror det fanns mönster med stor och liten nalle och sedan med olika kläder/utstyrslar. Har nåt minne av nån igloo.... nån som har nåt tips om en sån sida?

8 kommentarer:

Karin sa...

vilka fina vantar :-) bra att ha nästa vinter..

Astrid sa...

Jättefina vantar.
35 mil ...till Sundsvall..
Oj vilka avstånd ni har däruppe i norr. Och kallt!
Jag ska till Ikea i helgen, 4-5 mil till Västerås eller 11-12 ungefär till Kungens Kurva. Det är inte så långt...längre.

Anna sa...

Panduro-affärer är underbara! Pysselaffärer övehuvudtaget... Man får hålla hårt i plånboken. Angående din fråga om amigurumi-sidan. Har du kollat länkarna på http://monsterarkivet.blogspot.com/ ? Älskar att namnet på sidan får en helt annan betydelse nä man tar bort prickarna över Ö i mönsterarkivet... :D
Hoppas du hittar mönstren!

Rosenvante sa...

Snyggt med blåa lovikavantar. Ja, visst är det konstigt med vädret. Vi hade - 12c i går på morgonen och jättefint på dagen och idag regnar det lite snöblandat och blåser. Man kan bara säga bläää. Hoppas våren kommer nu snart för det behöver vi alla efter den här konstiga vintern.

Mia stickar sa...

Tack för tipset Anna! Sidan jag söker har mönster man kan beställa. JAg har varit inne på mönster eller monsterarkivet och kollar, finns en del fint där!

Smått å Gott sa...

Oj vilka fina vantar! Den som ändå kunde sticka Lovika vantar. Jag stickar ju bara fram å tillbaka utan mönster. Må så gott! //Maria

sunna sa...

http://www.suncatchereyes.net/Free%20Patterns.html

Här kan du köpa underbara ögon

Mia stickar sa...

Tack för era tips om amigurumis!