lördag 7 mars 2009

Sy ihop!

Varför är det så trist att syihop det man stickar? Jag får som säga till mig själv på skarpen: Nu tar du och syr ihop! Jag har börjat sy ihop babytröjan nu. Den är väl iochförsig inte värst, den har ju inte så långa sömmar! Men det är ju så mycke roligare att sticka!
Just nu så är det lite födelsedagsstickningar. Jag frågade N vad han vill ha i födelsedagspresent och det hade han ingen aning om så jag erbjöd honom en fritt vald stickning. Så nu stickar jag en svart Åremössa och sen ville han ha nya svarta lovikavantar.
Jag har upptäckt att jag klarar att sparka utan problem, jag har ett knä som trasslar så jag klarar en promenad på en halvtimme ungefär sen blir det problem men sparkningen går som bara hejsan! Men vi har kommit in i en mildare period och lite plusgrader mitt på dan så igår hade det kommit fram lite asfalt! Ve och fasa, mitt sparkarföre! Men jag hörde på vädret igår att vi hade mer snö att vänta, fast jag vet inte om det behövs, vi har ju redan så mycke.

8 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilket fint mönster du stickat på babytröjan. Skönt att höra att det inte är bara jag som tycker monteringen är blää. Visst är det kul att man kan göra sina egna presenter och allra roligast är ju när de önskar sig något speciellt. Spark har jag inte använt sedan jag var jätteliten, vi har ju aldrig snö på det sättet längre. Här börjar det nästan kännas som det är vår på gång. Fåglarna kvittrar och all snö är så gott som borta. Såg att vårlökarna var på gång också.

Monica Hansen sa...

Så fin den blev!

Tant Kofta sa...

Vi lever verligen i olika landsändar, här blommar krokus och snödroppar! Vad fin den lilla tröjan blir, enkelt och stilfullt mönster.

Karin sa...

jag tycker att sy ihop är jättetrist. det sämsta med att sticka faktiskt.

fale artut sa...

Tröjan blir jättefin! Håller med om "syinga", inte kul, men när det är klart känns det bättre!

Mia sa...

Du får gärna skicka ner lite snö till Skåne, jag saknar verkligen ett fint vitt landskap. Nu är våren på väg på riktigt och jag gissar att det inte blir några fler vinteräventyr. Njut så mycket du bara kan. :)

Samtal från min trädgård sa...

Snyggt mönster, säger som du, vill också ha kvar sparkerföre, men även vår vill jag ha, vet inte hur det ska gå ihop.

kristina sa...

Detta är ett ständigt problem! Numera är jag så olydig att jag inte ölyder mig själv.