söndag 4 juli 2010

Mormorsrutor

Jag har börjat virka mormorsrutor igen. Det har legat nere ett tag men nu ska den bli klar. Jag både virkar fler och syr ihop nu.
Ute är det tryckande varmt. Jag är inne och "vilar värmen" en stund. Ska ställa mig i en sval dusch innan jag går ut och fortsätter klippa gräset. Nävan på bilden har jag inget namn på men nu blommar den med ett hav av blåa stora blommor, den är så vacker!

8 kommentarer:

Cecilia sa...

En sådan underbar blomma! När det gäller mormorsrutor så tycker jag de är så fina men det blir för mycket sy ihop för mig. Att göra det lite allteftersom skulle nog vara bästa sättet för mig; inte så mycket sömnad på en gång och så ser man filten växa fram!

Filimarans Funderingar sa...

oj vilken fin bild på blommorna, vilket tålamodspyssel med mormorsrutor. Jag beundrar jobbet, ha det gott i värmen /margareta

Rosenvante sa...

Jag kan bara hålla med de andra, vilken vacker blomma.
Du är duktig som syr ihop rutorna också, jag virkade ju bara och så ska de skickas. Slarvmajan får liksom aldrig till paketet.

Kanske man skulle göra en till sig själv nån gång också, de är så fina, men då måste jag ju sy själv.

Här är också varmt. Har hållit på ute en stund, men det blir mer o mer skuggläge nu. Fast jag måste ju springa o hjälpa till ibland med stugan. Väggarna ska på plats nu.

Fiff sa...

Tryckande varmt, jepp! Jag pausar också inne från värmen. Bor du längre norrut än mig? Jag har precis såna nävor, och de blommade för fullt veckan innan midsommar... Kul att jag kunde hjälpa dig med mitt tips, det är alltid roligt när man kan hjälpa till! Ta det lugnt i värmen nu!

Susilull sa...

Inte illa av dej att klippa gräset i hettan!!
Apropå boken Virka Vackert - den innehåller mönster på sjalar, halsdukar (några riktigt fina), filtar och rutor av olika slag och lite annat smått som underlagg, grytlappar mm. Hade kanske gärna önskat något större mönster på typ top eller kofta också. Den är helt klart inspirerande även om man kanske inte sätter igång med just något ur boken så sätter den fart på kreativiteten.

Astrid sa...

Vi har också så där jättevarmt nu, över 30 grader. Det är skönt med bilturer då. Eller att vara inne i källaren där det är svalare.
jättevackra blommor!
Apropå Julita, så sa jag häromdagen att jag vill gärna åka blå vägen. Nu får jag för mig att det kan vara i dina trakter?

Mia sa...

Så varmt att du behöver en svalkande dusch !, så varmt är det inte här men jag har en ca 18-20 grader,mest synd är att det blåser..pytt,pytt, jag har likaväl flyttat ut och mycket handarbete blir det inte heller. Mormorsrutor måste vara ett lagom trevligt arbete nu i sommarvärmen, blir inte så varmt på fånget.. Din blå skönhet kan vara en Geranium Orion, men det finns ju så många olika. Tjusig är den oansett namn :)

Signe sa...

Vilka fina mormorsrutor. Jag var i stan idag och såg en väska av mormorsrutor för 700 kronor....