tisdag 13 juli 2010

Kosläpp!

Var förbi hos en god vän igår och följde henne för att släppa ut korna. Inte sprang de runt som tokiga och hoppa och skutta! Nej en och en och två och två i sakta mak i en aldrig sinande ström! (närmare 100 tror jag).

De hade till och med tid att stanna för fotografering. De var ena riktiga linslusar!

7 kommentarer:

Anna sa...

Nya saker att titta på brukar alltid vara spännande! När mina föräldrar hade kossor fortfarande var det alltid kul att se dem komma ut på sommarbete. Det var köttdjur som gick utomhus året om (i en hage med massor av skog och flera vindskydd), utom ungdjuren och avelstjuren, men de blev ändå spralliga när de fick komma ut ur finkan och ut i en hage full av nytt gräs... Jättetomt att inte kunna gå och titta på kalvarna när man är hemma nu.

Rosenvante sa...

Här brukar det vara jippon med kosläpp. Arla och nån bonde har öppen gård och visning.
Skönt att de fick komma ut och njuta lite klöver. Det kan de behöva efter en låååååång vinter inne.

Mia stickar sa...

JAg tror de tog det lugnt för att de går ut varje dag och har gjort det ganska länge!

Metta sa...

Kossorna var säkert glada över att få komma ut i det fria, även om de inte hoppade och skuttade. Snällt att de stannade för fotografering.

Carola sa...

De där jätteskutten brukar vara när de får komma ut första gången efter vintern. Då kan man snacka om galna kor! Helfestligt.

Paradiset Kaos sa...

Här fanns det mjölkkor när jag flyttade hit och efter några år så brukade jag och gubben ta hand om dem när svågern var på semester. Det var en härlig känsla att gå hos dem när de skulle in och ut för mjölkning. Den snällaste kon på gården var jag rädd för så hon fick alltid gå förbi mig in om hon så ville, de andra stoppa jag. :-)
Minnen är det och numera finns det bara ungtjurar här och de går man inte gärna in till.
Ha en skön onsdag!!!

ÄNGLASTINA sa...

Skönt att höra att det inte bara är jag som får "solsting". Mina små fåglar är sparvpapegojor, en liten grön art. Va härligt att vara på landet o möta lite av djur o natur.