måndag 14 december 2009

Nya tider och nya stickningar

Ute är det åtta grader kallt och det finns enstaka snöflingor på backen! Höll på tro att vi inte skulle få ha nån vinter utan att vintern övergått till att vara en regnperiod. Inne har jag gjort klart flera stickningar och är snart klar med några så nu är det tid att lägga upp nya stickningar. Först ett par sockar i Järebos Raggi. Lite skillnad mot att sticka sockar på stickor 2,5. Ska till stan imorgon och se om jag hittar en nystvinda. Har några härvor som skall nystas men hinna hugga mannen när han tittar in en stund är svårt....
Nu har Lilla N åkt hem till Stockholm och här blev tyst. Men på fredag åker jag och A:s N till Norge och Bodö för att hämta henne, dotte S och Lilla N kommer inte föränn Natten mot julafton. Så kul med jul och alla hemma!
PS Mitt första Hemlispaket har kommit fram, bloggar om det imorgon!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej
vad kul att läsa din blogg.

Jag såg på en snygg tröja på tv i går och började leta mönster på nätet. Kom då in på din blogg.
Nu letar jag cardigan med flätor och sjalkrage. Vad är blocka?

Hälsar AmM

BiZen sa...

Du är så flitig och stickar nåt nytt hela tiden. Hoppas du hitta en garnvinda, allt går så mycket smidigare då. Jag gillar både min garnvind och nystmaskin, jättekul att nysta garn numera och fort går det! //BiZen

Mia sa...

Alltid kul att börja på något nytt, här stickas sockor om dagen, tråkigt.. men man sover bra framför TV,n med dem.. Garnvinda har jag, två faktiskt, ounvärliga, dom klarar jag mig inte utan men en nystmaskin, det har jag aldrig hört om..

Metta sa...

Hoppas du hittar en garnvinda. Jag hade sparat både garnvinda och nystmaskin jag köpte på 80-talet i förrådet och nu kommer de till flitig användning.

Ha en bra fortsättning på veckan!

Mia stickar sa...

Anonym: Välkommen till min blogg! Har du kikat in på: http://www.garnstudio.com/lang/se/kategori_oversikt.php Där finns mycke gratismönster! Att blocka är att fukta plagget eller delarna innan man monterar och spänner ut med nålar på nått lämpligt underlag.

Jo jag har en nystmaskin och den är guld värd, nu fattas bara garnvindan!

Rosenvante sa...

Jag fick med en garnvinda från Östersund när vi var uppe sist, men jag har inte provat den ännu.
Vi har fått snö idag och jättekallt. Vägarna är jätteisiga så man får ta det lite försiktigt när man kör. Hoppas det håller i sig nu bara så det inte börjar regna igen.
Jag väntar också på mina ungar och några pojkvänner och inte att förglömma mitt lilla barnbarn till jul. De kommer från söndag till onsdag så det kommer att vara knykfullt här, men finns det hjärterum osv. Vi får helt enkelt trycka ihop oss ordentligt i vårt lilla hus, men det går bara man vill. Viktigast är ju att alla får vara tillsammans.
Fattar inte att det är julafton redan nästa vecka, jag ligger nog några veckor efter. Kan bli jobbigt att komma ifatt, men det löser sig nog som alltid.

Sunna sa...

underbart när man kan samla familjen, vi gör också ett försök men tyvärr måste jag jobba julafton