lördag 19 december 2009

Från kust till kust till kust

Igår startade jag och A:s pojkvän N resan mot Norge. Ett Skellefteå som hade 16 grader kallt. God sikt och vägen kärv av kylan så dubbarna biter bra. Från kusten här i västerbotten in genom inlandet och över fjällen. Bilden här är tagen långt ovan odlingsgränsen,
Fjällen var svåra att fota. Allt är vitt, marken, fjällen och himlen. Topparna försvinner in i diset.
Vägen över gränsen är smal och vindlande.
Och helt plötsligt ett vägarbete! Ska inte vara lätt att jobba där på så smal väg men jag tror de höll på att bredda den.
Sen när vi passerat Fauske börja det snöa, sikten var usel och halt var det. Tur att det var N som körde den sträckan, det blev mildare och mildare och när vi nådde målet Bodö regnade det! Och på flygplatsen i Bodö satt A och väntade som tagit sig dit med flyg. Så var det att sno och ta samma väg tillbaka. Drygt hundra mil och 17 timmar i bilen. Lycka att få hem A över jul! Sen när vi kom tillbaka till Skellefteå skulle vi visst hämta N:s lillebror så vi satt och väntade på han utanför några hus, inte komme han så N ringde och mana på han att skynda sig. Sen kom två tjejer och gick längs trottoaren. Ögonen fastnade på en av tjejerna. Tillslut sa jag till A: Titta vad den tjejen är lik L (grannens flicka som dotter S hängt ihop med genom åren) Då ser jag! Det är ju L och våran S som kommer och går! Vilken överaskning, de hade lurat mig allihop! Det var ju dotter S som kommit upp från stockholm! Så när vi kom hem hit följde bägge döttrarna och A.s N hit och här väntade S sambo N så nu är vi alla samlade! Nu har de åkt till stan för att julhandla men ikväll blir det middag och glädje! Imorgon åker S och N tillbaka till Stockholm för att återvända på julafton! S ska jobba de sista dagarna före jul

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilken tur ni gjorde. Skönt att ni var två som kunde turas om med körningen. Vilken överraskning du fick. Njut nu av döttrarna och se sen framemot julen när ni förenas igen.

Mia sa...

34 mil fram och tillbaka över fjället!! vilken körtur, men vad gör man inte för att samla familjen. njut samvaron :)

fale artut sa...

Ha det nu riktigt, riktigt bra! Vilken resa! Bra gjort!

Metta sa...

Ingen dålig färd ni gjorde. Så skönt att allt gick bra och att ni nu är samlade till middag ikväll och ska återförenas senare igen till julen.

Ha en bra fortsättning på helgen!

Birgitta sa...

Hej! Första gången jag tassar in lite försiktigt hos dej och tittar och tittar och trivs. Hit kommer jag tillbaka.
Ha det gott.
Kramis Birgitta