fredag 5 juni 2009

Restgarnsvantar

Jag är ju med i Restgarnsblues och har nu tagit tag i restgarnet i Kilafors tvåtrådiga ullgarn. JAg är ju ingen större mönsterstickare men jag skulle vilja vara för det är så vackert, alla dessa fina vantar man ser överallt på nätet. Jag hittade ett mönster på sidan Barbros stickning (där det finns många jättefina mönster!) som jag blev så förtjust i men de blev förstora när jag provade det så det blev ett hopkok av mönster för att få rätt storlek.
Med hjälp av Astrids sticktips går det som en dans! Jag är lur på att det mörkgrå inte kommer att räcka men jag kan itne sluta sticka på dem! Fast jag tror de kommer att ta lite tid för det är ingen tv-stickning utan vid köksbordet och hög koncentration.
Jag har ju kommit hem från Sundsvall nu med garn till Koftans stickskola i uppochnerkofta. Efter mycke velande bestämde jag mig för plommonlila eller svart. Men den lila färgen som fanns i det garn jag ville ha var inte rätt nyans för mig så det blev svart. Tänkte göra ränder med rätstickning som finns på en av henne skoftor. Ser fram emot att få börja!
Ja, så var lilla tösen tillbaka i Umeå efter 10 veckors praktik i Sundsvall där hon verkar ha tivts jättebra! Imorgon tar hon sin examen.

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

De blir ju jättesnygga. Hoppas garnet räcker nu bara. Och du kan faktiskt mönsterstickning,

Astrid sa...

Vilka fina vantar!
Har du blommor på ena sidan och randigt på andra?

Mia stickar sa...

Jo de är blommor på ena sidan och randigt på andra! Glömde under förra inlägget fråga vad spottsoppa är och risgrynspudding är nåt som jag heller aldrig har ätit!

Astrid sa...

Spottsoppa=saftsoppa med hela körsbär. Man har en kopp eller fat vid sidan om och spottar kärnorna i. =) Många barns favorit. Risgrynspudding=risgrynsgröt som man blandar med ägg (råa) och gräddar i ugn.
Vi hade ett sommmarbarn från Chile för många år sedan. Hon kunde inte äta sig mätt på risgrynspudding. Jag fick skriva ner receptet åt henne när det var dags att åka hem. :)

Jag sa...

Fina vantar! :) Ha det bra. /Snuttan