onsdag 22 februari 2012

Oj oj oj!

Vilket pickel! Första kurskvällen med tvåändsstickning! Först lägga upp med tre trådar och använda väster hand som för övrigt inte duger mycke till när det gäller precisionsarbete. Då tar man till tungan, den är bra att styra med. Undra vad de andra kursdeltagarna tänkte när de såg mig? Sen skulle man börja sticka och ha trådarna i höger hand, höger hand passar inte alls till det, då insåg jag vad jag har vänster hand till, naturligtvis till att hålla i tråden när jag stickar! Höger hand klarar inte av att hålla ordning på trådarna, då tar man till tungan igen och försöker styra höger hand med den. sen tänkte jag: Nu går jag hem detta klarar jag aldrig! Men innan kvällen var slut tyckte jag att jag vart riktigt slängd att sticka så! Var dock lite orolig att jag skulle vara lämmen i tungan idag som den fick jobba! Nu ser jag fram emot en ledig helg då jag ska förkovra mig i tvåändsstickningens ädla konst!

5 kommentarer:

Maritas Maskor sa...

Vad duktig du är! Visst kan du lära dig tvåändsstickning, det ser man ju tydligt. Det kommer att gå bättre och bättre ska du se :)
Men visst är det en lite annorlunda teknik mot vad man använder annars :)

Rosenvante sa...

Ojdå, det lät krångligt och vänster och höger hand och jag som är precis som du. Har du träningsvärk i munnen idag, för det skulle garanterat jag ha.
Men du har ju kommit en bit på väg och så har du väl snappat upp hur det fungerar och kan träna själv. Jisses så impad jag är nu. :)

Pysselfarmor sa...

Ungefär sådär kände jag det också i början, men det går snart över ska du se! Det är så himla ovant att hålla två trådar i höger hand hela tiden. Nästa gång känns det genast bättre. Ja det enda sanna är som vanligt är just att öva
pepp pepp pepp!

Mia sa...

Så kul, har du börjat med tvåändstickning, vilken utmaning. Huvud och fingrar vill inte alls som man själv vill men du får det helt säkert till. Du är en mäster på stickning :)

AnJa sa...

Jag är imponerad! Och glad att jag stod över ... ;-) Fast dina tungövningar skulle jag ha velat se :-) Ska bli så kul att se dej "in action" nästa gång vi träffas!