måndag 13 februari 2012

Med snigelposten!

Nu har de vuxit ur de första hjälmarna men de var verkligen pyttesmå men inte minns jag hur små! Så jag har stickat två stycken i olika storlekar och sänt iväg med snigelposten få se vilken jag ska sticka en till av på direkten.
Man ska ju vara nyttig och äta grönsaker men det kan vara rent av skadligt för ens fina känsliga stickfingrar! Skulle slanta upp några morätter och mitt vänstra långfinger kom ivägen för kniven. Gick bra att plåstra om men garnet fastnar ju hela tiden i plåstret..........hm.........måste nog uppfinna stickvänliga plåster! :)

14 kommentarer:

Anna sa...

När du uppfunnit såna plåster vill jag göra en beställning! De gånger jag behöver plåstra om ett finger är det alltid vänster pekfinger. Helt hopplöst att försöka sticka då.
Jo, de växer ruskigt fort de små barnen. Min son är snart 11 månader, hur det nu gått till. Han bara växer och växer...

Maritas Maskor sa...

Ja, visst är det värdelöst att försöka att sticka med plåster!
Det är det absolut värsta med att skära sig, att garnet bara fastnar i i klistret...
Jättesöta mössor! Vilken tur att de har en stickande mormor :) !

Rosenvante sa...

Hoppas posten sniglar för mycket så de växt ur nästa storlek innan det kommit fram. Jag har tyvärr inget större förtroende för det företaget.
Jag använder aldrig plåster, tar hellre en bit kompress och sårtejp, men jag vet inte om det fungerar bättre precis när man stickar, men jag tycker det är skönare att ha om inte annat.
Du får köra på en ordentlig klick helosansalva i natt och hoppas det läker snabbt.

Pysselfarmor sa...

Sicken söt liten mössa - som till en docka!

uj uj har du också varit ut för en olycka....jag brände höger hand på ett grytlock som jag nyssens tagit ut från ugnen och lyft av...i en sekunds bortglömska lyfte jag på grytlocket utan grytlapp...jisses vad det fräste i fingrarn och hua hua såååå ont jag hade i flera timmar igår...gick runt med isblock länge..
och jag som skulle sy mitt löv till utställningen klar!! Panik - det ska lämnas in på onsdag...ikväll har jag kämpat på...

AnJa sa...

Snigeln fått utrusta sig med extramotor så att de fina mössorna kommer fram fort :-) Ses i morgon!

Cecilia sa...

Söta mössor! Sicken lyx att få hem mössorna för provning...men satsa du på den större, de lär ju inte bli mindre med tiden! "Så har du att växa i" sa min mamma hela tiden.

Rörformade plåster med glatt utsida. Gärna med krympfunktion, som äggvästar, fast smidigare. Det skulle passa stickfingrar bra, tror jag. (Milde tid, kan man uppfinna mirakeltrasor kan man väl göra produktutveckling på plåster!)

Cecilia sa...

Den gula mössan har mamma stickat efter ett mönster som var med i Hemmets journal. Hon har inte stickat runt utan fram och tillbaka och sytt bak i nacken. Jag kan se om hon har beskrivningen kvar nästa gång jag hälsar på.

Mmatilda sa...

Oj du hinner sticka färdigt flera nya grejer varje gång jag tittar efter. Jättesöta mössor! Du får säkert göra en till av båda. Jag vet att det är farligt med grönsaker, men kött är inte bättre, jag brukar ofta skära mig när jag ska skära i nån halvtinad älgstek som glider i händerna...

Monica sa...

Compeed skavsårsplåster funkar rätt bra, säger hon som (nästan)ständigt har små sår och självsprickor på fingrarna..

Lilli sa...

Stort frattis till att du ska bli mormor!! Till tvillingar dessutom! Så jättekul.Jättesöta små mössor :) Ja ett stickvänligt plåster skulle vara toppen. Jag skär mig stup i ett i fingrarna och går nästan jämt runt med plåster på dem. Mycket irriterande när man stickar, vill jag lova!

Lilli sa...

Menar så klart GRATTIS!

Handgjorda drömmar sa...

Hoppas fingret känns bättre!!
Stor kram till dig

Sunna sa...

neeej vilken olycka, jäkla morötter till att förstöra stickningen, och man blir ju galen på plåstret

Samtal från min trädgård sa...

Det där känner man ju till! Man jag sätter något annat på, som genomskinligt plast, det glider fint och bra, annars blir man ju så irriterad.