tisdag 15 februari 2011

Vad har jag att klaga på?

Ja, vad har jag att klaga på? Jag är ledig och behöver inte ut med bilen, kan elda hela dagen, spinna mina drömmar i ljuvlig alpacka, sticka och värma mig med en kopp kaffe. Värmen fungerar (t.o.m. hela golvvärmeslingan i köket), vattnet har inte frysit och strömmen fungerar! Försöker tänka positiva tankar, jag är så less denna kyla, jag är less att frysa både inne och ute, jag är less på att fundera över om bilen ska starta, jag är less att kolla termometerna och inse att det är inge mildare i dag! Det är många många år sedan så hade vi över 40 grader kallt, jag sa till barnen att inte vänta för långe på skolbussen utan komma hem om den inte dök upp men den kom och kom sedan direkt tillbaka med barnen, de kunde inte hålla värmen i skolbyggnaden. Sedan for strömmen, då var det lite nervöst! Även om vi har vedeldning så behövs strömmen till cirkulationspumpen. Tur nog så kom strömmen igen efter tre timmar och inget hann frysa. Nu har halva februari gått och i mars börjar solen riktigt värma, jag längtar!

11 kommentarer:

Anna sa...

Kyla är inte alls kul, och strömavbrott gör den inte mer uthärdlig direkt. När jag var liten hade vi en rejäl snöstorm, strömmen gick (jodå, vedeldning hade vi med, och inget reservaggregat som kunde hålla pumpen igång) och var borta i 2½ dygn. Inget rinnande vatten, ingen värme, vägen var oplogad (så vi var insnöade på riktigt) och telefonen funkade inte första dygnet... All mat lagades på det lilla trangiaköket. Men det är ett strömavbrott man minns, onekligen.

Rosenvante sa...

Strömmen får inte gå och om den gör det får den inte vara borta länge. Vi har nämligen elvärme och vi skulle få så kallt här då. Visst vi har ju en kamin, men den är liten och får inte eldas så hårt, mest myseldning.
Skönt att du kan få en ledig dag och har det varmt om fötterna. Sen att du kan få njuta av det mysiga med garn och kaffe är väl bara ett extra +.
Stackars Pompe, han förstår väl inte mycket nu antar jag.

Pysselfarmor sa...

Nä det är inte roligt när strömmen försvinner...men tänk vad sårbart allt är numera.

Sunna sa...

så kallt har jag aldrig varit med om, det verkar lite läskigt, gör det inte ont att andas

mary-ann sa...

jag avvundas er inte...vi brukar inte ha så kallt..-31 är det mesta jag har varit med om,men e ju uppvuxen vid norska kusten med alla dess stormar så ett strömavbrott klarar man av...ett tag iallafall.

Mmatilda sa...

Jag minns det där strömavbrottet för länge sen, eller möjligtvis ett av samma kaliber. Vi hade nog inte 40 men 37 grader när strömmen gick... (Vi har ju ett mildare klimat här där jag bor!) Jag for i alla fall hemifrån för att klippa mig den gången! Att ställa in en sån sak var inte att tänka på...

Mia sa...

Det är bara att andas tungt, sänka axlarna och hålla ut. Det går åt rätt håll (om en saktare än önskat..)
Det ser fint ut ditt gran, spinner du massor och sätter en generator på toppen så får du kanske ut någon värme av det också.. Annars så är det ju i det minsta så kul att spinna att man glömmer kylan:)

AnJa sa...

Jag minns ett strömavbrott i början av 90-talet. Förmodligen annandag jul. Vi hade släkten här, men oj vad dom fick bråttom att åka söderut igen :-) Riktigt veklingar!

Samtal från min trädgård sa...

Ja, kallt är det, men stackers dem i Jokk mokk, där har det varit kallt. Vet hur det är att inte ha värme när man har fjärrvärme, men kan inget göra, bara vänta!
Ska kanske skaffa en kamin?

Astrid sa...

Precis! Det gäller att vända sina tankar till nåt positivt!
Så kallt har vi aldrig haft vad jag kan minnas. Men strömavbrott länge har vi haft och då hjälper det inte med vedeldningen. Det är då man önskar sig en kakelugn i varje rum.

Cecilia sa...

Men visst är det tröttsamt med kylan och vintern...och då har vi ju rena rama våren här nere jämfört med er! Är i stugan nu och där är förstås något kallare än i stan men ingen snö att tala om.
Såg du att Spinspiration ska sluta? Lika bra att beställa lite extra! :-)