fredag 25 februari 2011

Anja whas here!

Kung Bore var oss nådiga och Anja kom, med kardmaskin och lite Faleull! Tänk, riktig faleull! Efter en hel del surr och kaffe kom vi igång.

Här matas faleull in i kardmaskin! Det var spännande eftersom jag aldrig varit med om att karda i en sådan. Det var att mata in och veva!

Eftersom vi har ett runt köksbord med iläggsskiva så finns det inget hörn att sätta kardmaskin på så nådlösningen blev rumsbordet. Lägg märke till den ergonomiska arbetsställningen! Här är det Anja som kardar, även jag fick prova, det har jag dock inget kort på.

De här ormarna färgade jag när jag var hos Anja sist. Det blev fläckigt och dant men nu skulle det kardas om!

Resultatet blev de här två härligaq floren, färgerna jämnade ut sig och blev riktigt fina. Påminner faktiskt om merinon i färgen från gårdagens inlägg. Att de är så fluffiga beror på att det är jag som rullat dem av kardmaskinen och jag har inte Anjas teknik!

Här har Anja rullat ihop Falefloren, snyggt och platssparande! Och vips så hade hela dagen gått, vart tog tiden vägen? Så är det alltid när jag och Anja träffas..........
Tack Anja för en jättekul dag och tack för Faleullen!

11 kommentarer:

Rosenvante sa...

Så mysigt ni har haft. Vilken himla tur att ni hittade varandra över bloggen, eller hur?

AnJa sa...

Himla tur Rosenvante :-) Tack själv för en trevlig dag Mia! Den där ergonomiska arbetsställningen döljer min mage. Mycket bra :-D Ja tänk vad tiden går fort. Jag ska botanisera bland mina bilder och se om jag inte har något att lägga upp av när du kardar i morgon ;-) Hälsa vovvar, katt och Gubbe från mig!

Metta sa...

Ja, ni verkar ha funnit varandra och haft en jättetrevlig dag.
Vilka härliga kardflor ni åstadkom!
Ha en trevlig fredagskväll!

Cecilia sa...

Ni verkar haft en produktiv dag! Och ditt rosafläckiga topsband blev ju ett vackert flor; en riktig trollerimaskin den där kardmaskinen. Nu börjar jag spara till en, jajamän! :-)

fale artut sa...

Det ser Fale Artut ut! Ställningen är ju helt fantastisk! Tack för härliga kort!

Mia sa...

Åh, tänk den som ändå haft en Anja.. Vilken spännande kul dag du måste ha haft :)

Sunna sa...

jag blir så avundssjuk på en sån där mysdag

Pysselfarmor sa...

Åh så roligt ni har haft det - en kardmaskin att veva runt på som ett positiv. Den skulle min mamma ha gillat. Hon kardade, spann och stickade massor. Har nog fått litet av hennes gen ;-)

När det gäller att valka så var jag "dödsförskräckt" första gångerna att jag skulle göra fel och allt skulle förstöras. Upptäckte snabbt att ull tål väldigt mycket hantering. Kanske ska jag ta och göra ett inlägg om valkning inser jag nu. Kommer de närmaste dagarna....

Astrid sa...

Håller med! Tänk den som ändå haft en Anja, eller en Mia, hon kan ju också nu :D
Åh, vilken härlig dag!!

Lena sa...

Tack för titten! Stövare är en mycket mysig och lättlärd ras. Jag håller fullständigt med, en hund ska vara med sin "flock" oavsett om det är en jakthund, brukshund eller vad som helst för någon hund. Visst var det roligt att karda med en sån där kardapparat. Har också provat. Vad blir det av den fina ullen?

Anna - stickande trädgårdsstudent sa...

Åh, vad roligt! Den gårmelerade och den bruna ullen ser väldigt mysiga ut!