måndag 31 januari 2011

Monsterhärva!

Ja nu blev det en monsterhärva i alpacka! Min första härva fick jag bara ihop till 26 gram. Mer gick inte spinna tunnt på sländan, det började gå av men vilket litet nystan det blev, tänkte att jag får ju fästa trådar överallt! Men så testade jag att spinna så mycke det går på sländan, väga och nysta av, sedan spinna en slända till som blev lika tung och nysta av.

Sedan två nystan att tvinna ihop. Gick det jämnt ut? Nej då inte alls men jag nystade tillbaka på sländan det osm blev över och fortsatte att spinna på det, inget spill här inte! 36 gram vägde den nya stora härvan!
Det är nog lite som Anja säger, jag behöver ingen spinnrock, jag trivs så bra med min slända och en ny är på väg. Den på bilden är Anjas slända som jag använder och tvinnar med. Garnet blir så fantasstiskt mjukt och fint, riktigt gosegarn.
Imorgon blir det garnfärgning hos kändisminglaren Anja, ska bli så kul!

8 kommentarer:

HandMade sa...

Vad duktig du är! Jag blir så himla sugen på att lära mig att spinna när jag ser dina härliga garner!

Helena sa...

Hos mig är det totalt stopp i handarbete. Har skavsår på vartenda finger av stickorna.
Du är duktig med slända, ser svårt ut att hålla på med den.
Roligt att vi är lika gamla i ålder, men säkert lika unga i kroppen.

Rosenvante sa...

Just nu fattar jag inget alls, men jag har ju aldrig gjort det där så jag får väl vara förlåten. Men att du gör eget garn och ska till Anja o få färga, det begriper jag och tycker det låter så mysigt. Kul att ni träffats och gör grejer ihop. Får väl hoppa in o kolla vad du menar med kändisminglare.

Hoffmans Design sa...

Det ser så fint ut när andra spinner skull gärna vilja lära mej men tiden räcker inte till allt.
Härligt garn och dom söta små som tittar på.
Ha en bra vecka

AnJa sa...

Rosenvante; kolla min blogg från igår så ser du vad hon menar :-D Mia; ja du är så himla duktig på slända men jag ska i alla fall försöka smörja upp spinnrocken som jag tänkte du skulle låna! Så det så!

Mia sa...

Sländan är kul på sitt sätt, rock på sitt. Jag gillar att jag kan sitta vid rock, att jag kan gå runt med sländan. Tiden som går åt vid bägge för 50 g går på ett ut för mig. Du är så händig, det är som du aldrig gjort annat än spinna och inte ser det ut som ett monster så det är väl vikten du tänker på :)

Metta sa...

Vilken härlig härva du spunnit. Du är verkligen duktig. Har inte spunnit på flera år. Har två sländor liggande i mitt förråd. Det är kanske dags att se om jag kommer ihåg hur man gör.
Har länge tänkt testa att spinna "ullen" jag får när jag klipper Theddy.
Ha en bra kväll!

Fiff sa...

Kul du är med och tävlar! Spinn vidare ;-)