lördag 22 januari 2011

Gosig kanin!

Jag fick tipset av Änglastina att man kan sticka djur i Regia softy som det "råkade" följa med 8 nystan av som jag hittade på rea. Det har jag faktisk gjort, den här kaninen har varit med på bloggen förut, så jag skickar tipset vidare, djuren blir jättefina och får lite pälsstruktur. Tror däremot att det är svårt att virka amigurumis i det eftersom det är svårt att se varv och maskor på grund av luddet. På den här använde jag säkerhetsögon istället för att brodera ögonen för det har nog försvunnit in i "pälsen".

Fick frågor om koftorna som ska till afrika, tänk vad bra det skulle vara om man bara behövde lägga dem i ett kuvär och skriva afrika på som Aliel skrev! Det är några nere i samhället här som hjälper ett barnhem i afrika och de åker dit ibland men jag känner dom inte och vet inte så mycket om det så jag får väl återkomma när jag vet mer!

Det har iallafall varit en härlig dag med stickning framför tv:n, många svenska framgångar och i kväll väntar handbollen!

12 kommentarer:

Mmatilda sa...

Kaninen var i alla fall jättesöt! (Jag menar trots att den är stickad.)

Rosenvante sa...

Tänk vad man kan göra mycket fint med garn.
Anade att det var nån insamling som du stickade till. Visst hade det varit praktiskt med ett enkelt kuvert, med Afrika bara som postadress. Men vi vet ju att mycket skulle hamna i fel händer så vi vår vara glada att nån tar hand om utdelning till de som behöver.

Mia sa...

Hoppas fridagen varit skön och ännu bättre, du har en i morgon också.Både kanin och koftor ser fina ut, den upp och ner varianten blir verkligen söt :)

Eva sa...

Villken sötis!

Astrid sa...

Den är så söt!
Det blir mycket roligare att sticka sockor med mönster. Man tröttnar liksom inte.
Och handbollen...vilken match!!

Fiff sa...

Jättesöt kanin!

Pysselfarmor sa...

Men vilken söt kanin! Och tack för tipset på lämpligt garn.

Visst var hönsen söta och undrar om det är svårt att få de så där snygga. Du kanske har någon som kan svetsa benen till hönsen (gubben din??). Det är ju alltid enklare på landet att få sådant gjort. Tänkte att jag härnere ska testa med att fixa ben av trä...eller så ser jag till att få svetsade ben fixade nu i påsk när jag är uppe på gården. Grannen har svets ;-)
Kul med internet - det är fullt fullt knökafullt med mycke' å göre!
Ha en skön helg med mycket stickeri.

ÄNGLASTINA sa...

Jag kan riktigt känna hur mjuk han är, jättesöt. Har gått bra att virka med också.

AnJa sa...

Vilken jättegosig kanin! Ja du Pysselfarmor det är verkligen knökknökfullt med idéer på nätet. Frågan är bara när man ska göra nåt när man bara sitter här och dreglar över allt :-)

Maritas Maskor sa...

Åh vilken jättegullig kanin!! Det är ju nästan så man vill ha en själv!!

Hoffmans Design sa...

Va söt.

Christina sa...

hihi vad söt!! visste inte att man kunde sticka djur, bara att man kunde virka amigurumis... hur gör man???