lördag 28 augusti 2010

Marknad

Idag är det marknad utanför kyrkan nere i samhället. Jag och en kompis for dit och där fanns den garnförsäljare jag spanat efter ett tag, vilken lycka! Jag såg en sjal hon stickat förra sommaren och drömt om den sen dess men de gånger jag vet att hon varit i farten har jag jobbat. Så två härver bouclegarn blev det och stickorna kommer på tisdag. Nr 15! Har aldrgi stickat med så grova stickor förut! Jag anmälde mig också till en spinnkurs hos henne som nog blir en helg i januari. Tror jag behöver en kurs, har en känsla av att jag är svårlärd!
En lyckad marknad med andra ord för mig trots att vädret var regnit och grinit!

10 kommentarer:

Filimarans Funderingar sa...

Vilket läckert garn.

Cecilia sa...

15! Nej, så tjocka stickor har jag nog knappt sett! Det ska bli spännande att följa detta projekt!
Så härligt att det klaffade denna gång, när du nu tänkt på det så länge.

Bra med spinnkurs, jag tror att jag vill gå en till för det blir ett sådant koncentrerat lärande under några dagar.

Jo, regler är till för att brytas! Troligen kommer det mest underbara projekt ploppa upp redan imorgon... :-)

Mia sa...

Spinnkurs! Helmax-så kul! Stickor 15, det var då våldsamt, blir säkert som vedträd i händerna tills du vant dig, gillar färgen på garnet :)
Linet är mycket lättare att sticka i än bomull..

Fiff sa...

Det låter toppen, och garnet ser fint ut! Jag har ett par stickor som är 50 !! Men vet inte om jag någonsin kommer att använda dem...

Helena sa...

Jag kan inte tänka mig stickor 15, måste man specialbeställa dom? Höstfärg på garnet, blir spännande att se vad det blir.

Pysselfarmor sa...

15 Oj! Det ska bli spännande att se hur det blir. Det måste ju gå himla fort! Det tyckte jag att sticka vantar med nr 8....det är en speciell upplevelse eftersom man i vanliga fall stickar vantar med mycket mycket smalare stickor. Kändes litet bakvänt (annars/eljest) ;-)

Sunna sa...

ska bli spännande att se vad blir för läckert med så stora stickor, garnet ser så skönt ut

AnJa sa...

Spännande! Garnet verkar jättefint. Spinnkurs!!! Hmmm, undrar om det finns någon plats kvar :-) I veckan ser min almanacka väldigt tom ut by the way... hur har du det??

Carro sa...

Så härligt garn! Det kommer nog bli en mysig sjal! =)
& så skoj med spinnkurs! Det är verkligen jättekul - jag har då fastnat helt =)

Sanne sa...

Jättefint garn, har liknande i petrol och lila som väntar på att bli uppstickat! Men jag tycker det är ganska klurigt att sticka med så grova stickor så det dröjer nog lite till innan jag tar tag i det.