fredag 6 augusti 2010

Det är varmt ute nu!

Idag cyklade jag ner till sjön. Naturligtvis tog batteriet i kameran slut och inga pangbilder vart det. Där ute på vattnet finn sen liten vit prick, det är en svan! Varför har jag inte en kamera med stort fint objektiv? Till höger skymtar ett näckrosbestånd med fina vita näckrosor.

Jag satte mig en stund på bryggan och doppade fötterna, det var skönt.

Jag har virkat en hel del på slutet så min brölll0pssjal har legat i sin påse men nu har den kommit fram. Skam att säga var jag tvungen ta fram mönstret innan jag kom in i rytmen igen. Den blir en bra stickning på min långa resa. På onsdag bär det av. En heldags resa härifrån och ner till Vänersborg för att hälsa på dotter A som bor där. Jag ska åka buss och tåg. 3 byten, Sundsvall, Stockholm och Göteborg. Blir det tyst här på bloggen så lär jag väl stå vilsen på nån station nån stans.... Jag har inte åkt tåg sedan jag gifte mig för 26 år sedan så min tågresvana är inte stor men som barn åkte jag tåg till mormor då och då fast det var inget X-2000 utan rälsbuss!

6 kommentarer:

Rosenvante sa...

Doppa fötterna i sjön skulle jag också vilja just nu. Fy så kvavt det är, ska bli regn snart och så skulle det vara dåligt hela helgen, typiskt.
Du kommer att fixa tåget galant ska du se. Det är skönt att åka tåg, man får se så mycket och så kan man ju alltid sticka också. :)
Men du måste nog ha med lite mer stickjobb, för det är ju en lång resa du gör.

Paradiset Kaos sa...

Jag tror nog att du fixar tågresan lätt. Och du har med dig god sysselsättning så tiden kommer att gå fort. :-)

Bonsai-Anna sa...

Nu blev jag avundsjuk för det är verkligen skönt och avkopplande att åka tåg! Det är ju den långa tiden som är det bästa och att man har hela den tiden till eget förfogande - till att sticka eller läsa eller fika eller prata med medresenärer...

Mia sa...

Har du det varmt alltså, här blir det liksom aldrig sommar, 30 mm fick jag inatt. Ser så himla skönt ut att sitta på bryggan och doppa tårna, när gjorde jag det sist? Då har jag nog åkt tog efter det i varje fall. Vilken långtur, för mig låter bara sundsvall-stockholm långt. Hoppas du får ett härligt uppehåll hos din dotter :)

AnJa sa...

Ja tänk vilken underbar sommar det har varit häruppe! Trots att grönsakerna torkat bort totalt! Lyckos som får åka tåg. Det är så mysigt!

Samtal från min trädgård sa...

Vad vackert det är! Du kommer att älska att åka tåg, det gör jag fast vi oftast åker bil! Men räcker det med sjalen, du måste kanske ta med dig mera stickning, för det är många timmar.