tisdag 3 november 2009

Polkatröjan är klar

Nu är polkatröjan klar med isydda knappar! Skall slås in i paket för vidare leverans. Nu har jag bara fyra projekt kvar på stickorna. Jag ska ner på en innan jag börjar med nåt nytt men oj vad det kliar i fingrarna. Har så länge gått och sett fram emot att börja på koftan jag såg hos Susilull.
I morse när jag klev upp satt ejag in en kopp kaffe i mikron och när jag tog ut den tappade jag ner den så den landade på skafferigolvet (har ett hörnskafferi) och kaffet stänkte upp under skafferitaket och regnade ner på mig. Sen föll koppen ner på golvet så resten rann ut där så jag hade kaffe i skafferitaket, på skafferigolvet, i håret, på glasögonen, på golvet och det rann nerför diskmaskin. Konstigt så har det inte hänt fler missöden idag, det brukar ju vilja fortsätta när det lix börjat.
Ute är det grått grått och grått. Vi hann en promenad med hundarna innan det började regna. Men inne blommar det! Tur jag har orikeerna. Den här gör mig särskilt glad. Det var en sån här "måsteha-orkide", inte alls billig. Orginell både i färg och med sina spetsiga blomblad och tänk den blommar om! Fick ställa den i fönstret för att färgen skulle bli någotsånär rätt.

11 kommentarer:

Karin Bergh sa...

den var verkligen fin. Vill göra en likadan.

fale artut sa...

Fin kofta och en härlig blomma! Hörnskafferi låter härligt, men kanske härligare utan kaffe. Så bra att det inte fortsatte i samma stil!!!!!

Margita sa...

Den leveransmottagaren blir säkert glad

Ilkka sa...

Den är ju så underbart fin den där tröjan!

Sunna sa...

Den blev ju jättefin

Monica Hansen sa...

Så fin den blev:)

Susilull sa...

Så söt polka-tröjan blev!

Det är märkligt hur mycket innehåll det kan finns i något som man tappar, det är som om det plötsligt finns flera liter i koppen :-)

Linda sa...

Oj då, synd på kaffekoppen. Klarade sig matvarorna i skafferiet undan kaffeduschen?

Rosenvante sa...

Tur du inte hade tröjan vid det skåpet och fick kaffe över hela den också. Inte kul när sådant där händer och visst är det konstigt att det alltid innehåller flera liter i koppen när man spiller ut.
Tröjan blev jättefin och knapparna som du hittade till är ju så söta.

Mia sa...

Det är tur man kan njuta blomster inne nu när det är som det är ute. Vilken vacker färg din orkide har, men jag tycker inte det ser så mörkt ut utanför ditt fönster, du skulle sett här, mörkt och snö.. Har man inte jobb så skaffar man sig, heter det ju. Kanske någon inte tyckte du hade tillräckligt idag, utan behövde skura köket också, bara gott att det inte fortsatte med mer fanskap utöver dagen...

Samtal från min trädgård sa...

Jisses, jisses, tur att oturen inte fortsatte.
Svar om muddbeskrivning hittar du på min blogg.