lördag 7 februari 2009

Fyra nyanser av svart

Svart njutning. En svart karamellskål med goda godisar varav en del svarta. Svart är väl mer nyanser i känslor än i färg. Svart är ju alltid svart!
Svart glädje. En svart kruka jag fick i födelsedagspresent av min dotter S men då var det en annan orkide i som nu blommat ut. Den här orkiden har jag fått av min kära orkideguru K som förärar mig med en del orkideer. Den har blommat om några gånger i min ägo! Min svarta giraff kom galloperande och ville vara med på kortet. Linslus? Vem som knytit på han rosetten av presentsnöre vet jag inte. Jag tog bort det en gång men då såg han så trist ut!
Svart fåfänga.
Svarta flätor. Håller på med en beställning från min dotter S på ett par långa halvvantar med flätor på. Hon har valt flätan ur boken Vikingamönster i stickat.

8 kommentarer:

Karin sa...

Svart är snyggt. Själv så håller jag på att sticka en smal halsduk i svart åt min son.

Rosenvante sa...

Ok du har hittat det optimala för en lyckad kväll, godis, blommor, smink och bäst av allt stickning.

Smått å Gott sa...

Åh vilken vacker stickning du håller på med. Sitter med min trekantssjal i knät och bloggar lite och stickar lite osv. Väntar på melodifestival och lite go mat. Må så gott. //Maria

Mia stickar sa...

Ja vilken tur att jag har grejorna till en optimal kväll efter att ha kommit hem från staden där vi skulle se revy men vi upptäckte innan vi kom fram till teatern att vi hade biljetter för fel dag så det var bara att sno hem. Vi fick oss ett gott skratt åt det i alla fall!

Astrids handarbeten sa...

Vad snopet, fel dag. Men då har ni det roliga kvar.
Det är fint med svart också. Väntar på att få se de färdiga vantarna.

fale artut sa...

Mina gamla fastrar lärde mig att svart mattvarp tar fram färgerna bättre i kulörta mattor. De vävde mattor i rosengång, så vackra! Så svart, som ju inte ens är någon färg, är bra till mycket. Och plockar fram godisfärger utsökt på foto!

Samtal från min trädgård sa...

Det var fint med svart! Och godissugen blev man också, men med nya symaskinen får man ju spara in på något......

Tant Kofta sa...

Den svarta vanten är SÅ fin.
hej fr. Koftan