tisdag 6 december 2011

Små mössor!

En liten babyhjälm med mönstret här stickat i Järbos Baby pascal. Sen man kommit in i mönstret går det bara hejsan! Men så liten den blev, var tvungen leta fram gamla babykläder och jämföra! Men den var lika stor som de minsta hjälmarna som jag hittade. Vad man glömmer hur små de är!

Och visst har jag stickat två!
Knytbanden i e-cord som jag lärde mig från Youtube.

Tack för alla komentarer till gårdagens inlägg! Jag fick en del tips. Anjas var rätt intressant, en kallvattenhink på han längst till vänster..... ingen dum ide.......hm....men han ligger faktiskt på min sida......där föll den iden......
Och visst är det Pompe som ligger i mitten, han har blivit stor! Men inte i själen. Man brukar säga om vissa raser att det är en stor hund i en liten kropp, Pompe är tvärt om, en liten hund i en stor kropp! Han vill fortfarande ligga nära i sängen, sitta i knä osv.

Ikväll ska jag göra stickcafe-premiär!

7 kommentarer:

AnJa sa...

Asch då var den sängen din :-) Nytt tips... Väck han som ligger i den och skicka ut honom i fuse? Supergulliga hjälmar!! Vilket sammanträffande! Jag ska åxå på premiärstickcafé i kväll ;-)

metamorphosis sa...

Vilka söta små hjälmar! Hjälmmössor måste ju vara den ultimata huvudbonaden för små bäbisar! Sitter på plats och täcker bra!

Ska genast söka upp det där mönstret nu...

BiZen sa...

Verkligen söta mössor, det blir kanske en här o¨ckså!
Adventskram! //BiZen

Rosenvante sa...

Visst är det pluttigt och visst glömmer man fort. Jag glömmer ju till och med mellan barnbarnen. :)
Men visst är det kul nu, eller hur? Alla små söta beskrivningar, färgval, garnsorter osv osv. Man liksom bara går o tittar efter just sånt.
Jag var bara tvungen att klicka upp förra bilden igen, den är för härlig.

Mia sa...

Dom säger ju att vi växer för varje ny generation men jag är säker på att vi krymper.. Pluttesmå mössor som ibland ändå är nästan för stora för dom små.. så söta :)

Bonsai-Anna sa...

Jättefina mössor du har gjort! Nu fick du mig dessutom att ta reda på vad denna e-cord är. (Jag hittade även en virkad version...) Ha så roligt på stickcafe!

Cecilia sa...

VARJE gång min mamma får se mössor jag stickat så säger hon att de är för små...nu är det nästa femtio år sedan hon fick sitt sista barn men hon är fyrabarnsmor! :-)
Jag har funderat på att inköpa en billig bomullshjälm i någon storlek att ha som referens...
Söta är dina hjälmar och det är kul att det går fort!